10 tips för att nå dina mål 2020

Godmorgon älsklingar.

Vet ni vad bra det kan vara, liksom att göra något så drastiskt som att hoppa på en utbildning, och sedan ta bort jobbpassen ger mig "tvånget" till ett snabbt handlande. Det är ett faktum att jag har seminarium idag, och jag måste välja om jag ska dit eller inte. Jag KAN liksom inte gå och fundera, utan vägen formar sig självt. Jag tror att jag idag för första valet som indikerar på utfallet, och det är att jag inte kommer gå dit.

Jag lyssnade på en podcast igår varpå de listade de 10 viktigaste punkterna för att man ska lyckas, varpå en var att DON'T do 100 saker 30 procent, utan gör saker till 100%, och nischa dem. Gör man lite av allt blir det lite av allt blir resultatet lite av allt. Gör man mycket av något blir resultatet mycket av något.


Detta har puschat mig till att snabbt tänka ut på vad jag vill lägga mina 100%, och nu vet jag. Jag var tvungen att solla bort att studera en kandidat för att kunna öka skärpan på vad jag gör.

Här kommer de 10 tipsen.

1. Skriv ner allt

Få ut det ur huvudet. Är du en digital person eller papper och penna-person? Skriv ner det du vill få ut och vad du behöver göra.

2. Prioritera
Vad är viktigast av allt det du har huvudet? Det är lätt att fastna på allt spännande man vill göra, men vad är viktigast?

3. Minimera distraktion
Ta bort telefonen, var på ett kreativt ställe där du kan fokusera. Jobba där du jobbar. OM du brukar jobba någonstans kommer du fortsätta kolla platsen till jobb. Samma med sömn - sov i sängen. Då kommer din hjärna minnas vilket läge du ska ställa kroppen i koppad till plats.

4. "20-minuit timer"
Sätt på en timer för hur lång tid något får ta. Behöver du städa så skulle detta kunna ta HELA dagen, men sätt på en timer och multitaska dessa minuter. Är det inte klart så är det inte, men detta var tiden du hade planerat ge detta.

5. "Time batching"

Man kans säga att det handlar om att "passa på". Har du åkt till en stad för att gå på ett möte? Boka in allt relevant där då. Ska du filma en youtube video vilket kräver 30 min fix före, FILMA FLERA.

6. Håll dig till din tids-limit
Våga säg ex; på torsdag har jag jobb hela dagen, men jag har 30 minuter mellan 13.00 och 13.30 - vilket inte gör att du är otrevlig eller liknande när du inleder diskussionen med "okej, då kör vi igång direkt så vi hinner med allt". Sen bam bam bam, så är det klart. Man hoppas att surr och kör rakt på sak. Din tid är värdefull, samtidigt som du värdesätter att genomföra erat gemensamma möte.

7. Våga säg nej

Prioritera dina mål och säg nej till vad som inte leder till det du vill nå. Såklart ska man inte vara taskig, men man ska inte säga ja till allt heller. Det ska fylla ditt syfte och dessutom ökar dina "Nej" ditt värde.

8. Gör färre saker bättre
Bättre att du känner 100% passion för allting för att gör, och då hela tiden kan känna inspiration. Låt något bli 100% så att du inte gör allt 30%. Vill du göra allt okej eller något fantastiskt?

9. "Touch it once"
Tänk på ditt skrivbord - plockar du upp en penna från sin plats, ska den tillbak till samma plats. För det fullständigt så du inte skapar massa halvgjora projekt som du måste fullfölja sen. Dvs lämna som det var när du kom så slitter du gå och städa och fixa efter dig själv.

10. Få din återhämtning
Hur jobbigt är det inte att lägga sig FÖR sent, och gå upp sent, och börja dagen när alla redan är igång? Och ännu värre, gå och lägga sig sent och behöva gå upp TIDIGT. Detta talar för sig själv, Planera innan och lägg tig tidigt. Jag kan föredra att gå upp tidigt trots att jag är trött, för att kvällen därpå komma i fas igen.

Gillar

Kommentarer