24 timmar i Linköping guide

I fredags eftermiddag anlände jag i Linköping, och eftersom Ludde bor där har jag ställt mig fråagn; så vad gör man i Linköping? Eller framförallt; vad ska man inte missa. För att illustrera detta på bästa sätt tänkte jag gå igenom mitt dygn där, för ja, jag anlände fredag 15.15 och stod hos Ludde redo 15.30 igår lördag, för att åka hem. SÅ ett dygn here we go:

1. Babettes Kafferi.
Förmodligen känt som Linköpings bästa fik. Hit gick jag med Ellen så fort jag kom fram. Väldigt mysigt, men framförallt helt otrolig fika. Croissanten där är den godaste jag ätit. ps. de har ett bageri en trappa ner där man kan gå och köpa med bröd. Glömde tyvärr att fota där inne, så det får lämnas som en överraskning.

2. Stora torget
Här kan man sitta på någon uteservering och ta en öl, liksom inget speciellt men ändå trevligt då de ibland har lite musikanter som sjunker och spelar. Så efter jag hade träffat Ellen gick jag hit och mötte upp Ludde och hans kompisar satt ute under en filt. OBS, hade det inte varit för covid hade jag här smällt in något grymt middagstips också, men vi bestämde oss för att laga Tacos hemma istället och avslutade där dag 1 i Linkan.

3. Trädgårdsföreningen
Det blev lördag morgon, och jag och Ludde tog oss ut på promenad och kom då självklart till trädgårdsföreningen som är trevligt att strosa runt kring. Tänker mig att det är magiskt när det är sommarsommar, men även nu denna morgon i slutet av Februari var de magiskt att sitta under trädet och få lite sol på kinderna.

4. Simons Rosteri & Bageri
Sen var det frukost-, eller kanske framförallt: Kaffedags! Ärligt talat skulle jag säga att kaffet är bättre här en på Babettes. Så vill ni ha bra kaffe, gå hit. Jäkligt bra var det.

5. Norins ost
Hit gick vi sedan efter frullen. Norins fick jag rekommenderat av min killes, brorsas, frus mamma haha. Har inte smakat osten är men KÄNNS ju bra! I den familjen kan de i alla fall allt om mat, så vill våga rekommendera utan att testat smaken. Billigt var det också.

6. Teboden
Sist men inte minst, besök teboden innan du åker hem, det gjorde jag. Att köpa hem goda tesmaker är väl bland det trevligare. För min del blev det en semlete och en bubbles and cream (champagne, jordgubb och grädde). Sen kan man typ åka hem igen. Säg till om ni testar denna guide.

PUSS

Gillar

Kommentarer