4. Coffee talks - du vinner ingen jävla stolthet genom att vara arg/besviken

Jag har börjat dra kort varje morgon, från Oh la moons feel good card deck, och fick i förrigår "hate is heavy - let it go", och kände att det kanske inte var det roligaste kortet, men ack så nödvändigt. I situationer som uppkom då jag hade kunnat bli irriterad så valde jag istället att vila på tanken "Jag har ju inte gjort något fel, varför skulle jag må dåligt?". Man kan inte må dåligt av alla puckade handlingar andra begår.

Dagen därpå (igår) drar jag ett till kort, och efter mitt kort är draget finns det ETT till som nästan ligger och tittar på mig, så jag känner att de verkligen vill säga mig något, och jag vänder upp det kortet med. Igen får jag "hate is heavy - let it go". Jag börjar tänka på citatet i desto djupare situationer. Barndom OCH så vidare. Någon timme in på förmiddagen ska jag slå på Monday Mantra podden , och vad är då inte veckans avsnitt, jo just "hate is heavy - let it go". Detta ÄR veckans coffee talk.

Det är många som blir sårade, eller dåligt behandlade och det ÄR fruktansvärt. Det är okej att bli arg, för att evolutionärt sett förstå att detta inte är en bra plats och ta ett beslut därifrån.Men efter, när man är av med situationen, då är det bara dig ilskan dränerar. Den känslokalla personen som sårat dig lever säkert vidare hur nöjd som helst, eller har i bästa fall fått med sig en insikt - men oavsett så hjälper det inte att DU går runt med en explosion inom dig.

Man kan nästan tycka sig FÖRTJÄNA vara arg, för att man ogillar personen så mycket, men varför? DU förtjänar ju att vara glad. Du har dessutom redan tagit en smäll. Och lägg ner snacket om att du låter den andre VINNA om du släpper det. Nej, du är oberoende om du INTE går med en blåtira i 5 år efter. Forma inte ditt efterföljande liv efter att du hatar något eller någon, det är att sätta käppar i hjulen för sig själv.

SÅ GE DIG, OMGE DIG, OCH LEV I DEN GLÄDJE DU FÖRTJÄNAR! <3

Gillar

Kommentarer