5 Pluggtips

ÄNTLIGEN har jag börjat komma in i plugget igen efter ett litet uppehåll. Att plugga på distans kräver verkligen sin disciplin även om jag tackar mig tusen gånger om för att ha tagit detta beslut. Ni som känner mig vet ju hur jag älskar friheten, inte vill känna mig bunden och uppleva möjligheten till att disponera min egen tid. Men, disciplin var ordet och här kommer några tips.

Hitta din tid - personlign är jag som mest kreativ på morgonen. När man har sovit har man lugnat ner alla tankar och därför har jag så sjukt mycket lättare att fokusera då. Sedan vet jag att vissa är galet morgontrötta och är i sitt essä på natten. Det kan vara olika, men utnyttja när du är som "smartast".

Gör en kopp kaffe - okej okej, även denna är supermycket från mitt egna perspektiv, men ville ändå lyfta stunden jag vakar och är helt lugn i huvudet och sedan dricker kaffe. Det är som att en ubersmarthet slås på. Många gånger sitter jag och pluggar/bloggar osv 4/5 på morgonen, om jag jobbar tidigt och har tid över dvs.

Gör det mysigt - att gå från att vara nedkörda i soffan med ljus och en film, till att sätta sig vid ett dystert stökigt bord med pluggböcker på det är sällan särskilt härligt. Vad det än är som gör att du upplever att det blir extra mysigt, gör det. Förbered så att pluggstunden känns härlig på en plats du trivs.

25 - 5 - detta är en ny metod för mig, men innebär plugga 25 min, rasta dig 5. Sätt på ett alarm. När man vet att man har en viss tid på sig lägger man ofta i en extra växel. Flygplansläge och fyllt fokus gäller här. Sen är det 5 min för insta ;). Tankern är sen att man pushar dessa pluggminuter.

Fokusera bara på ditt plugg - stäng ner alla andra flikar på datorn och ha pennan redo.

PUSS

Gillar