7. Coffee talks - Min dröm i livet

Hej hej hej mina hjärtan. Nu på senaste tiden blir det tydligare och tydligare för varje dag som går vad min dröm i livet faktiskt är, och det är en lättnad. Jag tror av att vi har kommit till jorden av en anledning, var och en av oss. Vi alla kan bidra med något för att skapa en bättre värld. Jag tror att livets skolor hjälper oss att visa vilken väg vi ska gå, som små fingervisningar. Man får betyg, man får uppleva olika sammanhang och man lär sig vart man gör sig bra, och vart man gör sig mindre bra. Vi alla är inte lika på allt, utan vi är alla unika med olika gåvor.

När jag var liten kallades jag "street smart", i fråga om att ge mig en komplimang. Jag kände mig då lite avundsjuk på att jag inte kunde vara A-i-alla-ämnen-smart, men jag kom precis nyligen till insikt om hur detta förmodligen varit sjukt bra. Att hela tiden få ett högt betyg i ens prestationer tror jag gör än beroende av bekräftelse utifrån. Jag tror att man kan få svårare att våga köra på sin grej utan vetskap om hur det kommer att gå. Det finns alltid två sidor av myntet, men den fina sidan med att inte alltid bli bekräftad av lärare och deras etiketter är ju att man tvingas hålla sig själv om ryggen desto mer.

Jag har i alla fall länge funderar över vad denna "street-smart-het" ska bära mig, och jag vet inte ännu helt, och tur är väl det, men jag vet att jag vill hjälpa folk att bli bästa versionen av sig själva, och därför slår min lycka i taket när jag hör folk som läser min blogg, som faktiskt upplevt att de kunnat hjälpa. Även om självförverkligande låter enormt, får man inte glömma hur viktigt det är att bara ha kul här och nu. Det tar än längre än man tror.

Har du funderat över vad du har för dröm i livet?

PEPPA VECKANS FORMEL IMORGON!

Gillar