Tanketransport till Marbella

I mitt optimala tillstånd skulle jag vilja leva några månader per år i Marbella, några månader i Paris, och några månader i Stockholm, och någon på ny ort hihi. Nu sitter jag och försöker se om min skola kommer hållas på plats eller om den kommer bli på distans. Hittills "ska" den vara på plats, men allt har flyttats till distansundervisning. Blir den helt på distans tänker nämligen jag och Gurra att vi drar till Marbella någon månad igen. Behööööver äta en mac n' cheese burgare på Planet Beat nämligen. Behöver gå strandpromenaden i soluppgången mellan Puerto Banús och Marbella och titta på solen som glittrar på vågorna, för att sedan dricka en cappuccino i Puente Romano. Behöver gå på timlånga hikes i bergen och säga hej till mina saknade getter. Vad tror ni? har jag goda chanser att kunna förverkliga detta? Allt hänger i princip på om undervisningen kommer på distans (:

PUSS

Gillar

MAT MAT MAT

Hur god mat? Exakt såhär brukar mina och Gurkans måltider se ut, och vill tipsa om att våga laga utan att rätten heter något. Här har vi en fisk, en kyckling och en vegetarisk rätt. Alla har varit ett ihopsläng av vad som finns i kylskåpet typ.

Fiskrätten och den översta bilden: Lax stekt i olivolja, smör (när den nästan var klar), kryddad med salt, sesam, och Wasabi-krydda + pressad citron. Tillsammans med en sallad på mango, avokado, gurka, basilika, chili, lime, olivolja och salt + en buffelost mozzarella, skivad gul tomat, balsamvinäger, olivolja, salt och peppar.

Kycklingrätten som är längst ned till vänster:
Kycklinglårfilé marinerad i kinesisk soja, olivolja, vitlök, pressad citron, och salt. Tillsammans med sallad på gurka, tomat och gröna blad, med balsamvinäger, olivolja och salt, och ugnsrostad blomkål och morot i olivolja och åter igen, salt. Sås på gräddfil, majonäs, lime, chili, salt och vitlök.

Vegetariska rätten nere till höger:
Biffar på riven zucchini, ägg, parmesanost, keso, salt stekta i olivolja. Kokt broccoli. Smashed potatoes med olivolja, parmesanost, hackade saltade cashewnötter. Perfekt sätt att ta tillvara på överblivna kokta potatisar.

Hoppas ni fick lite inspiration <3
Alla är supergoda kan jag i alla fall lova!

Gillar

Nya rutiner

Godmorgon måndag!

Jag skulle säga att både det mest tomma, och det mest fyllda schemat kräver en bra planering för att man ska må bra. På senaste tiden, i och med distansplugg, julledighet osv så har skillnaden mellan helg och vardag suddats ut lite. Därför pratade jag och Gurra igenom hur vi vill att våran veckostruktur ska se ut, och jag är så jäkla nöjd. Här har vi den, och vi börjar med söndagen så den både sluter ena veckan och öppnar för nästa.

Söndag: Planera veckan och städa.
Söndag morgon inleder vi med en kopp kaffe och planering för veckan. Här pratar vi igenom hur respektive vecka ser ut, vilka kvällar vem är borta osv, för att bestämma vilka dagar vem ska laga mat och handla. Sedan ser vi om vi kan boka in gemensamma träningspass, eller så tränar jag exempelvis någon dag Gurra lagar mat. Vad som också hör till planering kan vara om man har jobb eller skola. På söndagar satsar vi/jag lite på att vara i fas inför veckan. Andra To-Don för söndagar är att städa. Det är verkligen otroligt skönt att få det gjort inför veckan. Känner mig mer produktiv och livsglad när jag vaknar i en ren lägenhet på måndag morgon.

Måndag-fredag: Jobb, skola, träffa vänner, träna.
Precis som allas veckor. Det jag upplever är skillnaden nu är att vi börjat planera in vem som har vilket ansvar med matlagning osv. Dessutom har jag all tvätt och Gurra all disk. Här tycker nog alla olika men jag tycker det är skönt att kunna planera vad jag behöver göra.

Lördag: Roliga aktiviteter!
Bästa ju! Tvärstopp jobb/skola efter veckan och en kul paus där man kan ladda upp. Dessutom har jag insett att jag vill upptäcka Stockholm mer, såsom man gör om man ex åker utomlands. Känner exempelvis att det finns en hel del museum jag inte varit på. Därför har jag och Gurra nu skrivit upp en lista på allt vi vill kunna boka in en lördag. Listan är fylld med allt från att sitta hemma och läsa en bok till att åka ut i skärgården, till att fika i solen och promenera runt Djurgården till att gå på museum. JumpYard finns också med. Skridskor. Skidor. Vänner. Brunch. Filmmarathon. Bio. Ni förstår, och nu ska vi börja checka av. På lördag ska vi på tekniska muséet och ladda upp för Paris med Emily in Paris- marathon.

Ja, sedan kommer söndagen igen. Veckan stängs och vi förbereder för nästa. BRA VA?
Utöver detta har vi börjat med en rutin som vi kallar: No snoooze vilken då utgår på att inte snooza. Istället för att bestämma i ett sovande läge hur länge man sover, bestämmer man kvällen innan vilken tid man går upp helt enkelt. Försöker om jag kan välja ett perfekt antal timmar vilket för mig är ca 8,5.

Slutligen på daglig basis har jag lagt till mig med att borsta tänderna, duscha och klä på mig precis när jag vaknat för att förhindra känslan av att vara lökig om man råka sitta vid datorn för länge.

Hopppas ni blev INSPIRERADE! PUSS

Gillar