En vända på akuten

Igår stod brunch och jobb med Michaela med efterföljande seminarium på schemat, och sen fredag på det liksom. Nja, så blev det inte riktigt. Sedan jag blev gravid har jag varit rackarns mycket sjuk. Det känns som immunförsvaret gått i ide. Så efter att för tre veckor sedan ha haft covid, och varit frisk i en vecka, vaknade jag igår med ont i halsen. Förstod snart på morgonen att jag skulle vara tvungen att ställa in planerna. Under dagen blev det värre och jag var sängliggandes till kl 15 när jag bestämde mig för att försöka äta något. Helt matt s��tter jag mig upp och börjar äta men känner hur jag successivt får puls. Tillslut blir jag lite rädd och ringer Gurra. Jag räknar pulsslagen på 30 sek och kommer upp i 53. Bestämmer mig för för att ringa 1177. Under tiden jag sitter i kö försöker jag djupandas och tror att pulsen sänks men märker nästa gång jag tar pulsen att den höjts till 60 slag på 30 sekunder. När jag väl kommer fram i kön och förklarat helhetssituationen får jag höra att jag måste in till akuten omedelbart. Gurra och Gurras pappa Uffe skjutsar in mig. Mina snälla Kramisar.

När vi kommer in inleds allt utomhus med tanke på covid-risken. Snart får vi komma in och då påbörjas den långa väntan.

När vi får tid tar de syre, puls, och feber. Har bra syresättning, lite förhöjd puls och feber.

Kommer in i ett rum och de kollar EKG och blodtryck. Som tur är ser båda toppen ut. Var lite rädd att jag inlett någon havandeskapsförgiftning. Hade däremot fått några halsblåsor, och hade mest troligt bara förhöjd puls för att kroppen var ansträngd av alla olika faktorer. Men det känns ju ändå bättre än att hjärtat hoppar ur led som det kändes som först.

Var lite orolig över att jag skulle behöva sova kvar och var därför överlycklig när de sa att jag var free to go. Gurra var kvar hela tiden med mig. Uffe skjutsa oss fram och tillbaka. Är så tacksam för dem. Vi kom hem vid 20.30, köpte Thai, och jag somna i Gurras knä i soffan. <3 De blev en annan fredag men ändå en fin en <3

Gillar

bebisinköpen

-Innehåller reklamlänkar -

Har börjat komma igång lite med bebisinköpen och har nu ett skötbord, en säng, minihandukar och lite kläder. Och ja, detta kände jag var dags att börja visa lite. Sängen är precis uppsatt så den väntar givet en fantastisk bäddning.

Fick dessa av Thea igår. Hon hade tydligen sprungit och köpt denna fina present så fort hon fick reda på att jag var gravid. Blir så rörd. Dessa grejer är från Newbie (ad) som är Kappahls bebiskedja (ad) och de absolut finaste bebiskläderna. Även Zara har magiska bebiskläder. Speciellt deras stickade.

Sen här har vi mer Newbie, mössan och kaninbodyn ad). SÅ fint. Resten är från H&M och Lindex.

Slutligen har vi här lite av skötbordet, lite handdukar som jag förstår är nödvändiga till all mat som kommer upp igen :P, och en filt vi köpte i Paris med elefanter på. Är faktiskt sjukt nöjd med allt vi har hittills. JA, det är kul att förbereda för en ny människa.

Gillar

Veckan i bilder

Godmorgon lördag morgon! Sitter nyvaken och är så glad. Dricker kaffe som är lika trevligt varje dag. Hade en superfin kväll igår hos oss med mamma, min gudmor och kille. Vi åt tacos, drack massa vin och bubbel, och låg och skratta i sängen och sjöng rap tills mamma och gudmor som jag råkat börja kalla gammelmormor (stämmer ju ej) rullade hem vid tolv. Idag ska vi till mormor, och ikväll ska vi till Gustavs mammas grav då det är hennes dödsdag idag. Sedan hänga med Gurras familj. Imorgon brunch hos Sally och Jonas. En mysig och härlig helg med andra ord. Tänkte hur som helst köra något utav en "veckan i bilder", med det lilla jag har i kamerarullen. Känner mig som en typis svenne som skriver om vädret, men väääädret. Tack gud. Jäklar vad skönt det har varit. Det satte en bra start på veckan.

Jag har spenderat nästan alla förmiddagar enligt vänster bild och skrivit på min kandidatuppsats. Två timmar om dagen, sen är jag nöjd haha. Men det flyter på och jag ligger i fas. Bästa tipset är ändå att gå hemifrån, köpa en kaffe för att get sh*t done hihi. Har gått kanoners. Höger bild är andra kanonen. Skoja men det börjar ändå bli lite utav en kula. Kul :)

Sen har jag jobbat lite också. Jobbar numera med att fota denna fotovänliga människa, göra lite reels och äta Joe and the juice-mackor. Instagram hittar ni själva, jaja ni kan få hjälp och Michaelas blogg hittar ni här.

Sen har jag hängt med dessa. Sally och Otto. Finaste jag vet. Fun fact: vi fick reda på att jag var gravid samma dag som Otto kom. Det var en väldigt bra dag.

Sally fick fågelbajs i håret och jag var tvungen att torka, även om jag försökte fly situationen med att intala Sally att det var bättre att ta bort hemma. Det tyckte inte hon. Lyckligtvis är Sally rustad med en hel badrumslåda i sin Mary poppins-barnvagn.

Gillar