älska din kropp för att den bär dig, och inte för att du bär den

Hej älsklingar, måndag och idag vill jag prata om något lite viktigt som jag tror berör många.
Jag vet att det är flera som ser på sig själva, och sätter värde på sig själva utifrån sin kropp. Är den "fin" mår man bra. Jag med, ibland. men inte så mycket längre faktiskt. Jag vill vara ärlig och säga att jag vill känna mig stark, och atletisk, men framförallt hälsosam. För mig går det lite hand i hand, och att vara hälsosam bär för mig ett stort värde, då det är grunden för att vi ska få färdas i vårt fordon längs vårt livs resa. Detta är inte ytligt på samma sätt som förut, när centimetrar och storlekar var det son var "jag". Det som jag ansåg bar största andelen av mitt värde. För ett tag sedan hörde jag något så himla bra, och det är att älska din kropp för att den bär dig, och inte för att du bär den.

Vår kropp är grunden till allt vi upplever. Den är vår förutsättning för att vi ska kunna leva och ja, uppleva. Detta har ett stort värde, åtminstone för mig. När vi pratar om att älska vår kropp anser jag att många fortfarande pratar om att älska den för att vi bär den, och inte för att den bär oss. Vi ska älska våra kurvor, celluliter, och allt därtill, men VARFÖR fokuserar vi ALLTID på det ytliga. Jag blir så trött.


Om vi nu lägger värde i hur saker ser ut är vår kropp en minimal andel av allt som finns att titta på. Av resten av världen. Att den bär får dig att se och njuta av världen. Att du när den får dig att se din kropp. VAD ÄR VÄRT?

Gillar

Kommentarer