Äta i Paris

okej, här är alla toppmåltider i princip, Pom de Flore fick ju sin egen post men annars så är det ganska samlat här.

En sjukt genuin restaurang i utkanten av Marais. Där käkades det de godaste musslor jag ätit följt av anka med ratatouille. Allt

Det såg det ut såhär, ja vi ser ju alla vilket ärligt folkvimmel. Skulle jag spendera en endaste kväll i Paris skulle jag absolut äta på Chez Janou. 5/5

Bästa middagsrestaurangen följer jag av definitvit bästa frukoststället jag testet i Paris. Deras kaffe kan ha varit den godaste någonsin, ett liitet minus för att det är någorlunda dyrt i förhållande till storlek. Bilden visar ganska väl på storlek och bowlsen viilka låg på 11€. Mitt kaffe med en härlig eftrashot kom väl upp i 6, osv. Liksom lite i övre kanten av ett nice pris, men ändå så jäkla värt med tanke på hur trevlig personal, hur mysigt vi hade det och hur gott det var. Här har vi chiabowl och kokosyoghurtbowl (som var sjukt god), fantastiska avokadomackor och ja den där kaffen. Ligger också i Marais. Vill egentligen ge stället 6/5 , förstår orimligheten, men nu får det 5/5.

KB

Kaffeställen är inte alltid det lättaste att hitta i Paris, så därför vill jag lyfta KB som har mycket gott kaffe, det kan vara skpligt smockat där inne med mindre smidiga lösningar, men på vårsäsongen finns det gott om plats ute i solen. Här hängde jag nästan ALLTID förut när jag "bodde" i Paris. Strax under Moulin Rouge. 4/5.

Vet inte egentligen det verkliga namnet på restaurangen, men uppe på Pompidou finns ett riktigt nice tak med magisk utsikt, där vi beställde dessa cesarsalladerna. 25€ kostade dem, och man blir inte helt otroligt mätt, speciellt inte om man typ inte käkar brödet vilket jag skippade, så då var det bara salladsblad, lite parmesan och 3 kycklingbitar, MEN, det var helt fantastiskt att sitta i solen så fint, smakerna som var var sjukt goda, såsen magisk, och dessutom går man typ in gratis under 26 års ålder. Kolla upp detta. Vi köpte biljett ändå för att komma i snabbkön. 3,5/5.

Le Baratin

Här snackar vi GEnuINT. Vi var där för kanske 10 år sedan, och nu åter tillbaka. Såhär va, det är liksom VÄLDIGT franskt utan en massa historier runt vad man faktiskt beställer. Men varje ingrediens som ligger på talriken är av finaste kvalitet. Kalvbrässen var så mjuk och mör att jag aldrig smakat på liknande, men, VÄLDIGT milt kryddad. Till och med saltet var det sparsamt med. 4/5 får trots allt denna restaurang som har HÖG kvalité men ABSOLUT INTE passar alla.

Gillar

Kommentarer