Att äta kött - skillnad i kroppen

Okej, detta är något jag länge velat gå in på, men det känns ju som att köttfrågan är såååå känslig. Som att det är såå sjukt att äta kött, trots att människans system utvecklats av en kost bestående av både vegetabilier och animalier.

Hur som har jag med att jag hade en ätstörning gått igenom många perioder av olika kosthållningar, och i detta blev jag tillslut vegan, i princip. Jag kallade mig inte vegan men åt nästan bara veganskt. I början gick det jättebra. Hade dock, förmodeligen pga för låg vikt, utebliven mens. Men utöver det gick det bra och dessutom fick jag utebliven mens under tiden jag fortfarande åt kött. Men under min veganperiod blev allt i kroppen bara värre och värre. Jag fick med tiden konstant ont i magen.

Jag började gå till en akupunktör som sa att jag verkligen behövde börja äta kött, vilket jag lite smått gjorde, och tillslut kom mensen igång med hjälp av låte övrig vård också. Dock fick jag ENBART med hjälp av akupunktören ägglossning, efter 5 år utan mens. Hur fantastiskt.

Hur som, efter detta började jag smått äta kött. Och jag skulle säga att bilden till vänster här från sensommaren 2018, är ett resultat av en extrem obalans som jag inte kan säga enbart beror på att jag varit vegan då jag under samma tid var mer stressad än jag någonsinn tidigare varit. Jag mådde verkligen dåligt. Men jag vill ändå våga säga att jag är säker på att jag verkligen inte är ämnad till att utesluta animalier då det extrema inleddes under veganperioden. Sedan ser jag stressen som en utlösande faktor på hur kroppen bara svällde och samlade på sig vätska. JAg hade ju mixtrat något enormt samtidigt som jag faktiskt inte mådde helt bra. Bildent ill höger här är ett år senare, sensommar 2019. Sjukt svullen i ansiktet och då har jag ätit en blandkost under ett år.

Sedan är det ju nu slutet av 2020 och detta år har verkligen varit året jag börjat komma i balans som varit ett resultat av en mäng olika faktorer, men ja, nu äter jag kött, helst bra kött, men även såklart grönsaker och egentligen vad som helst. Det jag helst undviker är det som mest är olika knasiga ämnen och skräp men har inga som helst restriktioner.

Gårdagens kött var från Håkans kött, han har väldigt fint och bra kött. Det kan man nästan se.

Och nu, igår, ser jag ut såhär. Liksom ni får gärna dra egna slutsatser men jag känner att jag vet att det jag nu göt för min kropp stärker den. Nu mår den bra igen. Vi människor har utvecklats med hjälp av massor av olika typer av mast och mår därför även bäst om alla dessa funktioner i kroppen får verka. Annans tar man bort något från sammanhanget vilket skapar en obalans i det stora hela. Sedan vet jag även att stressan jag upplevde nog är 70% av hur min kropp mådde. Alla faktorer spelar in. Men ni ser nog i alla fall hur resan sett ut. Lyssnar man på sin kropp blir allt bra. Sedan är jag verkligen för att man fokuserar på att äta fint kött och i övrigt mer grönsaker osv. Vi behöver inte stoppa i oss dåligt kött bara för att. Det mår ingen bra av, varken vi, djuren eller planeten. Dessutom har vi en variation i vad vi mår bäst av utifrån vad just våra förfärar evolutionär överlevt på.

Hoppas detta var givande. Dela gärna er story om ni har någon.

Gillar

Kommentarer

Sigg2
Sigg2,

Kan du inte dela med dig av hur dina måltider ser ut. Är så svårt att få till kosten så att de är jämt fördelat näringsmässigt utan att man får nån brist?:)

greta
greta,

Sjääälvklart kan jag det!! Dock var det ju när jag var väldigt restriktiv som jag tillslut gick upp i vikt då allt kom i obalans, så nu äter jag egentligen bara allt, men föredrar mat från grunden som är bra och god, om du förstår haha. Men jag djupdyker i detta i ett inlägg 😃 KRAM

nouw.com/greta