Att bada isbad - fördelar

Har ni isbadat någon gång? Igår skulle jag göra det, och trodde efter mina kallduschar samt dopp i april att det skulle vara närmast enkelt. När jag kommer ner till bryggan inser jag att hela vattnet är täckt av is, och ser svårigheterna i hur jag ens ska lyckas doppa mig, men resan gick enligt följande:

1. Poseade lite på bryggan. Fortfarande optimistisk.

2. Gick till standen iförd min jacka och traskade i den lilla pöl som inte var helt istäckt.

3. Och som precis som enligt punkten var det inte förens på 3e försöket jag lyckades lägga mig någorlunda. Haha, så jäkla kallt. Inte så att man fryser utan sån bultande kyla.

4. Jag kastade mig upp. Och ser ni hur jag spänner hela kroppen. Måste ha blivit någon sjuk reaktion med vattnet. Till typ imorgon tänkte jag fixa en instapost med film på detta haha. Riktigt fight or flight mode.


Varför ska man vinterbada då?
Jo här kommer en lista punkter från le nätet.
- Känsla av att man är pigg och lätt
- Bättre immunförsvar - kroppen börjar skapa vita blodkoppar
- Bättre återhämtning
- Minskad muskelsmärta, stelhet och ömhet
- Inflammationsfämpande


Så cool grej måste jag säga ändå, och hur sjukt att det blivit så trendigt. Känns som en grej lite var och en går och gör nu! Sedan vill jag tillägga, som jag alltid pratar om - att lära sig hålla sig lugn oberoende av situationen man befinner sig i. Att ta kontroll över andning och nervsystem. Det lyckades ju inte jag med, kommer ni se i videosarna. Ett försäk var det dock ändå. Har fått Gustav att säga ja till att testa med mig.


Skriv eran upplevelse! PUSS

Gillar

Kommentarer