Att börja leva life mars 2014 - september 2014

Vad ska man göra efter studenten? Vad ska det bli av livet? Jag tänkte dela med mig lite av min resa, i olika delar. Då modellandet kom att utgöra en stor andel av mitt liv efter studenten, börjar vi där. Den dagen jag blev signad.

När jag blev signad, vad mitt stora mål att få resa. Jag har nästan hela livet bott i Sollentuna, gått i skolan i Sollentuna och kände ett kraftigt behov av att få klara mig själv. Jag har varit lyckligt lottad och rest mycket med min familj. Vi har varit kulturella och generellt försökt uppleva det verkliga landet, men nu i efterhand kan jag säga att det finns en markant skillnad i att bekvämt sätta sig på ett flygplan tillsammans med familjen och ha en hotellfrukost på ett fint hotell att vänta sig, och att sätta sig på ett flygplan och inte ens veta vart man skall bo, utifrån aspekt att uppleva landet och stå på egna ben. Jag vågar säga att jag aldrig förr utvecklats så mycket som jag gjort sedan jag började modella.

Utöver de fysiska resorna jag fått uppleva, har jag nu i bagaget med mig en oersättlig personlig resa. Ibland glömmer man att värdesätta det man har upplevt och ser att man fortfarande inte gått Victoria Secret Runway eller plåtat en Chanel kampanj, men nej, i detta inlägg ville jag visa lite av det som faktiskt har hänt efter studenten.

Här har vi den första bilden som togs på mig. Tiden var slutet av april och jag var inne på agenturen i ungefär 2 timmar - anlände med ett amerikanskt kontrakt, och vinkade hejdå med ett signerat svenskt.

Någon månad efter att jag hade blivit signad och två dagar efter studenten satte jag mig på ett flygplan till Milano. Första resan. Jag var förväntansfull men kunde inte riktigt avgöra om det hade att göra med att jag var trött på att vara hemma, eller sugen på att upptäcka. Resan var otroligt betydelsefull samtidigt som jag drabbades av en hel del hemlängtan. Inledningsvis placerades jag i ett rum med tjejer från olika delar av världen, men ganska snabbt kände jag en avsaknad av att träffa svenskar. Plötsligt räcker det med att man är från samma land för att känna sig som en familj. Jag fick höra av vår dåvarande bokare Ida Bobbo att Sofie skulle infinna sig på plats och valde att så fort jag såg henne, bli kompis med henne. Hon delades dessutom rum med Jasmin och Mikaela och vi blev som en liten familj som alltid kommer ligga mig varmt om hjärtat. I Milano brukade jag Jennifer och David även gå runt som ett gäng cool kids och vi hade en genensam plåtning. Tiden gick, efter några veckor kom David ner och avnjöt en en middag med Elitegänget. Jag lärde känna min dåvarande bokare David. Han är guld. Jag var även på ett poolparty med Dean & Dan från Dsquare och minglade med lite kändisar. En upplevelse det med.

Som ny plåtade jag en del tester vilken denna bild kom att bli ett exempel utav.

Jag plåtade även Ryska Elle med Nino, som senare blev Sofies nutida pojkvän. Denna dag var jag riktigt sjuk. Jag var yr, utmattad, saliven kändes som spikar och jag fryste som aldrig förr.

Natten efter plåtningen tog jag mitt pickpack och begav mig till familjen i Spainien. Aldrig förr har jag mått så dåligt under en flygtur. Familjen mottog mig med öppna armar och jag fick en ny uppenbarelse av att ligga i en säng, efter att i Milano fått blåmärken på höfterna för att sängen var så hård.

Sommaren närmade sig sitt slut och jag jobbade lite hemma i Sverige och plåtade bland annat för E&E glasses.

Jag fick även en drivkraft att uttala mig om diverse saker och började göra en podcast med min kära bror. Politik och filosofiska frågor landade den generellt sett i. HÄR kan ni lyssna, om ni undrar om frågor som Är samvetet gud? eller vill höra att The sky is the limit.

Under tiden jag var hemma stötte jag även på denna dunk, med ekologiskt odlad Aloe Vera, som kom att hjälpa min mage samt välmående ganska rejält, vilket efter sitt lilla tag fick mig att bli återförsäljare för att dels kunna köpa produkter från min egna hudvårdsbutik, men även för att redan som ung starta min egna verksamhet som jag flexibelt kunnat jobba med under året och nu får en extrainkomst ifrån.

Jag lärde under hösten 2014 även känna denna krabat - en av det viktigaste människorna i mitt liv. En soulie, så att säga.

Stay tuned, more to come.

Gillar

Kommentarer

amandahpeters
amandahpeters,
Alltså åh så bra - världens bästa du. <3
nouw.com/amandahpeters
helenalarsson
helenalarsson,
du är så underbar <3
nouw.com/helenalarsson
Sally
,
Kul sammanfattning 😊 keep them coming ❤️