Att ha haft en ätstörning och inte ha det längre

Som ni säkert många vet, har jag haft en ätstörning, det var länge sedan nu men ändå minns jag precis alla beteenden, och hur det var. Det är helt sjukt på något vis. För det är så mycket av det jag då brydde mig om SÅ mycket som jag inte kunde tycka var mindre intressant nu. Jag minns hur jag funderade en hel sommar om jag skulle äta en bulle, men nä det blev inte av. Jag minns att jag fick något serverat med ris, och spottade ut de lilla riskorn som råkade följa med i tuggan, och hur jag var så rädd att någon gång gå upp i vikt. För innerst inne, visste jag att det inte var hållbart. Jag hade utebliven mens i många år och det stressade mig så jäkla mycket.

Vad jag litegrann vill komma till är hur det kommer att bli bra om man vill. SÅ BRA. Jag visste att jag skulle kunna tvinga mig att äta det jag bokstavligen var rädd för, jag visste att jag skulle kunna gå upp i vikt, men jag visste inte att det skulle kännas bra.

Något jag hade behövt veta, var kring den här vikten, och suget efter att äta, att det lägger sig. Det neutraliserar sig. Man går först upp mer, och sedan kommer man efter en tid att börja tappa lite. Inte för att man försöker, utan för att kroppen först lägger på sig mer än nödvändigt. Jag trodde aldrig jag skulle kunna äta bullar, pasta eller under en period ens gröt, utan att bli tjock. Jag trodde heller aldrig jag skulle kunna känna "nu är jag nöjd, jag vill inte ha mer", men det kom, och det kommer för er med.

Du som har en ätstörning vill leva ett liv fri från den, oavsett vad du tror nu. Jag ville NÄSTAN ha kvar den, så jag skulle hålla mig i form. Men grejen är, att vi kommer nå våran bästa form när vi blir fria.

Här är mina 3 steg.

1. 2014. När jag var besatt av att kontrollera allt, men mådde annars "bra" - eller ja kroppen var paj men ja annars.
2. 2018. Tuffaste tiden i denna historia. Tror det är mer än 20 kg skillnad mellan dessa. hade fått tillbaka mens osv, men hade blivit halvt intolerant mot allt jag åt, hade alltid svullen mage, var konstant hungrig, gick upp i vikt fast jag åt SKITNYTTIGT, hade INTE släppt taget utan var fortfarande tyglad bara att kroppen inte kunde ge med sig längre.
3. Nu - 2020 dvs. För någon dag sedan åt jag MAX meny och bulle, tänkte inte ens på det. Tränar och är fett stark och känner mig allmänt fri och glad och vill äta bra såklart, men ja, lite bullar och kakor, drinkar slinker också ner. Och tippar på att kroppen kanske släppt ca 6 kg sedan mittersta bilden.

Gillar

Kommentarer

lifeofkile
lifeofkile,
Detta är såå sant, så viktigt att du delar med dig detta! Hade varit intressant o läsa om hur du tog steget att faktiskt bli frisk och om du har några tips som gjorde resan lättare💛
nouw.com/lifeofkile
greta
greta,
Åh sk försöka samla ihop ett nytt inlägg kring detat! Du är bäst <3
nouw.com/greta
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Tack Greta, j*klar vad jag behövde läsa det här nu kan jag lova dig! idag har varit en jobbigare dag än vanligt och att få höra det här gav mig verkligen lycka, motivation! Vad du är bra!! ❤️
nouw.com/emmaengstrom
greta
greta,
Men fina Emma, du är så snäll och gullig! Kämpa på <33333
nouw.com/greta