Att mitt dopamin numera går jämnt har gjort att:

Som sagt i tidigare inlägget så har mina beroendetendenser tack vare min ADHD-medicin minskat, och jag tänkte här lista vad som skett.


Att mitt dopmin numera går jämt har gjort att:

- Jag har avdramatiserat godis då jag testat att äta detta nu som medicinerad, och märkt hur jag blir "nöjd" efter bara några bitar. Det är gott, men jag får inte den kicken jag fick förut, vilket gör att jag lägger en tillit i att våga äta detta OM jag vill.

- Allt kallat ätstörning har helt försvunnit då jag inte söker dessa kickar, och dessutom nu käkat allt som jag länge efter att jag normaliserats viktmässigt undvikit. Liksom såhär; ATT jag inte får någon kick, gör att jag vågar testa allt, och ATT jag testat allt nu har avdramatiserat allt jag undvikit i mååånga år.

- Sedan gör jag generellt färre val för att få en kick i syfte att få en kick.

Som ni hör har jag sökt mina kickar via att äta på vissa sätt. Något av det tråkigaste är nog att jag avgränsat mig så mycket, att jag lagt så stor vikt vid en specifik kvällsmåltid, att jag hellre velat vara hemma och äta denna än, att gå ut och ha kul. That's a confession ska ni veta.

För mig har detta helt enkelt räddat mig från vad jag förut LURADE min hjärna till trygghet och lycka, för en annan kan detta vara räddningen från alkoholmissbruk, shoppingmissbruk, droger, osv osv osv osv!!!!

Det är fantastiskt tycker jag <3


Sedan får man inte glömma att vi fungerar på ett sätt av en anledning, och en ADHD-hjärna finns det många fördelar med. Varför vi får en kick, är ju för att vi SKA belöna vissa beteenden. Vi är jägare, kanske skulle vi därmed vara nutidens bästa poliser eller utredare? Vi kanske är de bästa eliteidrottarna så mycket positivt som vi får ut med hjälp av fysisk aktivitet. Det är viktigt att tänka HUR vi kan använda detta sökande till vår förmån och inte för att droga oss själva, inte gå på fel lockelser.

Om du har ADHD, snälla skriv vilka förmåner din hjärna har i dagens samhälle!

  • ADHD

Gillar

Kommentarer