Body neutrality

Nu vill jag prata lite om body neutrality eller kroppsneutralitet som det bör heta på svenska. Länge har det pratats om kroppspositivism i form av "jag älskar mig för mina kurvor", ex. Vad jag reagerat på är liksom det faktum att den normen upprätthåller vikten av att utseendemässigt älska sin kropp. Man försöker normalisera olika kroppar, och även om jag tycker det är fint att vi försöker lägga fokus på att kroppens variationer, tycker jag att vi lägger ett överdrivet fokus på hur den ser ut.

Vi måste inte älska våra celluliter för att må bra, självkänsla, som jag ändå hoppas på att detta syftar till, handlar om att älska sig själv villkorslöst och inte FÖR att man ser ut på ett visst sätt oavsett om man är kurvig eller ej. Kärlek handlar inte om en storlek eller form, det är en känsla.

Body neutrality handlar inte om att älska sig själv för hur man ser ut.
Det handlar inte heller om att man ska hata sig själv på grund hur man ser ut.
Det handlar om att uppleva tacksamhet för att vi har en kropp.

Vår kärlek handlar helt enkelt inte om hur vi ser ut. Däremot får man älska sin kropp, det är ju bara bra, men låt inte detta vara anledningen till att du älskar dig själv.

I detta vill jag även berätta om vad som varit ett sort komplex för mig - vilket är mina bröst, eller kanske bröstkorg. Som ni ser en tendens av har jag en ganska benig bröstkorg. Den är lite ojämnt formad och som tonåring hade jag väldigt svårt för detta. Jag var rädd för om jag någonsin skulle våga visa brösten för en kille. En svinjobbig känsla. Idag bryr jag mig inte alls om detta. Det bara är så ju, den bara är där. Jag behöver inte avguda benigheten där, men jag älskar mig själv. Förstår ni skillnaden? Sedan älskar jag min kropp för alla möjligheter den ger mig och för allt den kan skapa, men det är viktigt att inte börja lägga för stort värde i just utseendet, då det förändras liksom inte har att göra med vem du är innerst inne.

OKEJ

PUSS

Gillar

Kommentarer