Byter ADHD-medicin (utvärdering av Concerta)

Hej älskade hjärtan.

Under hela Augusti harjag faktiskt skippat ta min medicin, jag har varit skriven på Concerta. Den är Noradrenalin och Dopamin-höjande vilket är toppen, men alla läkemedel kommer ju med sina BI-effekter. De jag upplevt av Concertan är

- Ibland muntorrhet

Dåligt för tänderna och generellt jobbigare än vad man kan tro, har man inte tagit sån medicin/haft typ någon sjukdom som genererar muntorrhet så är det lite svårt att förstå innebörden.
- Känsla att att man druckit för mycket kaffe

Och för det fösta, SKITTRÅKIGT för att man inte kan dricka lika mycket kaffe, kan typ bara dricka en kopp på morgonen innan medicinen dragit igång, men sedan ger detta även en lätt illamående-känsla.
- Nedsatt aptit

Detta har varit en intressant grej, man kan ju äta man man blir inte särskilt hungerstyrd. Det tråkiga är att man inte riktigt upplever samma njutning av mat.
- Avtändning
Detta har varit det värsta och absolut jobbigaste. På kvällarna har jag alltså fått en ångest som bottnar i NADA. Jag har inte förstått att det varit medicinen, har trott att det är "karantänen" / mindre sociala situationen haha. Sedan nu under min månad utan medicin har jag inte alls upplevt det. Ångesten har även skiljt sig rejält från hur den tett sig innan. Jag har liksom fått utbrott, kastat mina solbrillor, drycker osv i marken. Velat slå sönder en bil ish, så det är ju tokigt.

SÅ ja, det är ju verkligen dags att prova nytt. DOCK har ALLA ADHD-mediciner (som jag förstår), dessa symtom i högre eller lägre utsträckning, men vi får se vad jag upplever av Elvanse. Jag kommer nu börja på bara 20 mg, och tog 54 mg Concerta. Dessutom hör jag många som börjar med Concerta och övergår till Elvanse, och är mycket nöjdare. ALLA som har ADHD måste kommentera här under era tankar, upplevelser, efarenheter! OKI!?

Här är jag och Josephines hund Dexter, en annan magisk medicin utan biverkningar.

  • ADHD

Gillar

Kommentarer