close one door to open one other

Ny vecka och ny formel. För att förtydliga "close one door to open one other" betyder det även "Every ending is followed by a new beginning", så välj vilket som känns bra för just dig och fokusera på det.

Många gånger när något tar slut, eller försvinner får vi panik. Varför? Vi vet att livet inte upphör för det. Vi VET att - kan vi inte fortsätta gå till vänster, så får vi gå åt ett annat håll. På den väg vi vandrar vet vi dess innebörd, även om den hela tiden formas med resan, och det är allt vi vet. Vi vet inte om den andra vägen, eller den andra dörröppningen är bättre eller sämre, den kanske är PRECIS vad du söker på den väg du travar, kämpar och sliter utan framgång.

Det finns alltid en anledning till att dörren stängs, eller som du inser att DU bör stänga den. Kanske beror det på att din chef är knäpp som du inser att det är dags att avsluta kapitlet, eller så får du sparken - jättebra då finns det ett annat ställe där du passar in bättre, eller så måste du jobba på vissa problem inom dig för att kunna sammarbeta, men gör det då. Det kanske är det som blev din nya dörröppning - att jobba med något inom dig själv, som du aldrig hade kommit till insikt kring om det inte vore för att du fått sparken. När du jobbat på detta - då tusan är du 10/10 på denna punkt och kickar ASS på nästa ställe - ni förstår poängen.

För att ge en ytterligare klarhet i detta vill jag lyfta ett till exempel, för det behöver SJÄLVKLART INTE röra sig om jobb. Det kanske är så att du varje månad hänger med 20 pers, men egentligen har 5 av dessa som är dina absolut närmste vänner, som du önskar att du hade mer tid för, men du är så mån att hinna med alla att du bara hinner träffa din kanske bästa vän 1 gång i månaden. Här gäller det alltså att kanske inte haka på alla andra initiativ och för att faktiskt kunna träffa de människor du bryr dig om. Eller är det tvärt om? Har du en kompis du hänger med varje dag, och glider därför ifrån andra du önskar dig ha tid att vara med - jaha men då handlar det även här om att tänka om.

Poängen är att avslut ger öppningar. Även ett "nej" formar din väg, oavsett om det är du eller den andra parten som säger "nej". Det kanske gör ont, eller känns tråkigt att just den historia du är inne på avslutas, men kanske är det nödvändigt. Kom ihåg att det finns oändligt många vackra stigar, vägar, slingor och broar, så att tro att du står på den bästa kan du inte veta förens du testat en annan. De vägar du står på nu kan vara en blockering.

Månag gånger frågar någon "hur går det med..." och att säga att det går åt helskotta är lungt några gånger, men hör du dig alltid svara "nej det har inte breakat loss eller "det går som det går" för miljonte gången kanske det är dags att ställa dig på en plats där du hör dig svara "DET GÅR FRAMÅT" , "Det växer" eller något annat snarlikt. Många vågar inte avsluta det halvdana för de vet inte vart de skulle ta vägen annars, men ibland är det precis det som förflyttar dig. Avslutet.

Uppgiften för denna vecka är att ta fram boken ni köpt, öppna upp en ny sida och göra ett livshjul. Här ser ni mitt med de punker jag anser är viktiga. Tips är att skriva orden utanför själv livshjulet (blev kladdigt på orden för mig) - för dra sedan ett sträck inom varje kolumn för hur "bra" du anser att just denna punkten är. Detta ger en liten reflektion.

På andra sidan av pappret skriver du vad du utifrån vad du ser är dörrar som du borde stänga. Exempel: " Stäng --> Tanken om att du är väldigt speciell ---> detta gör att du kommer sluta bry dig om att alla ska tycka att du gör rätt --> vilket genererar utrymme till att våga köra på sin grej ---> vilket höger ribban på ex karriär & personlig utveckling , kanske ekonomi. Tänk fritt.

Skriv vilka dörrar du vill stänga och vad det kan ge.

LYCKA TILL och var inte rädd för avslut. Kram

Gillar

Kommentarer