COLD SHOWERS

Har ni testat kallduschar? Jag har faktiskt gjort detta sedan ett tag tillbaka men dels kan jag totales mesa med temperatur, och dels börjar jag alltid varmt. Gårdagens utmaning var att duscha KALLT; och obs, hos mina föräldrar kan jag lätt duscha på det kallaste och det är fortfarande drickkallt, hos mig blir det så kallt att bara hålla handen där under ett tag är jobbigt. Så, innefattandet av gårdagens utmaning var att sätta duschen kallt och stå där 2 minuter. Sedan får man igen vad vi varje dag vill ha denna vecka, ENEGRI, en kick och glädje.

Okej vi går direkt på alla fördelar med detta:

1. Vi blir piggare.
När man chockas av kyla kommer kroppen reagera med att andas djupare, får ökad syreupptagning, ökad blodcirkulation, hjärtat slår fortare och ja, vi blir piggare. Dessutom blir vi först lite stressade vilket leder till ökad avslappning efter. Kortvarig stress är helt ofarligt, det är som när man tränar.

2. Bättre hår och ny.
Porerna drar ihop sig av kallt vatten vilket är trevligt när det kommer till hår och hy.

3. Vi utsöndrar endorfiner.
Detta säker våra stressnivåer och vi mår bra helt enkelt.

4. Vi övar på viljestyrka.
Instinkten är att man vill gå ut, men vi väljer att stå kvar. Precis på samma sätt som att man vill stanna löpbandet men fortsätter. Vi lär hjärnan att vi inte måste följa alla impulser utan kan styra med vår vilja. Vi lär oss att bli disiplinerade helt enkelt.

5. Vi lär oss att inte styras av yttre faktorer.
Vi lär oss helt enkelt att uthärda det jobbiga, att inte hela tiden fly ifrån vad som sker utan kunna gå igenom saker. Och detta tycker jag nästan är det viktigaste, att lära hjärnan att vi mår bra oavsett.

6. Bättre immunförsvar.
Transport av närningsämnen och syre förbättras i våra celler. Produktionen av vita blodceller ökar vilka är lite A och O i immunförsvaret.

7. Vi bränner fett.
Kylan kräver uppvärmning och detta kräver energi. Som att träna hehe!

Finns 1000 till men ni ser, goda anledningar har vi!
HUR sugen blir man, jag vill typ göra NU igen!

Gillar

Kommentarer

JennyAnn
JennyAnn,
Jag har också börja med detta men befinne mig i ett stabilt ”messtadie” men jobbar mig mot kallare duschar då energin efteråt är så härlig.
nouw.com/jennyann
greta
greta,
MEN EXAKT!! Kämpa för vi båda vet ju hur värt det är <3
nouw.com/greta