De globala målen, miljösnack, ge era bästa tips

Idag avslutar jag en delkurs som har handlat om miljö, den heter "Hållbar utveckling för jorden livet och miljön" och jäklar vad jag ändå lärt mig om miljön och klimatet, som kanske är något utav det viktigaste vi har. Som i dagsläget exponentiellt gå utför, då vi lagrar mer och mer värme, isarna smälter, vattnet blir försurat, den globala mångfalden blir påverkad och ekosystemet förändras.

Känner ni till agenda 2030?
Målet är att vi globalt genom 17 mål ska avskaffa fattigdom, minska ojämlikgheter och orättvisor. Att främja fred och rättvisa och att lösa klimatkrisen. Det är planen. Detta tycker jag är viktigt och coolt. Vi behöver globala insatser för att det ska ske förändring. Globlat måste vi lösa globalt.

Nu kommer jag blanda in lite egna personliga politiska åsikter, men inför senaste valet kände jag att OM det fanns ett miljöparti jag hade trott på, hade jag velat prioritera de frågorna. Miljöpartiets (MP) poäng är lite att "gå före", visa vart skåpet ska stå lite, vilket jag tycker är jättefint, men jag tror inte att det funkar. Minskar Sverige CO2-utsläppen kan andra länder höja sina. Globalt blir det ingen skillnad. Vi behöver gemensamma överenskommelser och därför har det i min värld varit så spännande att lära mig om de globala målen. Det är EXAKT vad vi behöver.

Så med detta vill jag råda er att spana in de globala målen, jag tror bara generellt att flera människors medvetenhet ökar världens engagemang och förvaltande av våra resurser. Igår skrev jag ett arbete om Arla, och visste ni att Arla planterar nya träd osv i den mån att det kompenserar den ekologiska mjölken, i förhållande till den ikke ekologiska. Och ni vet ju att vår skog binder CO2.

Alright, nog om detta. Vi alla vill nog att jorden ska få må bra och att våra efterlevande generationer ska kunna leva och må bra. Hur som tänkte jag för alla våran skull höra vad är era smartaste miljö/klimat-tänk man kan anamma? Ge oss allt från cykel ist för bil, svenskt ist för transporterat osv! Alla bättre alternativ!

PUSS

Gillar

Kommentarer