Det som inte syns, det känns

Efter att jag drog av plåstret om ätstörningar som egentligen grundade sig i dålig självkänsla och ett kanske för stort ego, så känner jag lite att garden är nere för att jag ska kunna fortsätta dialogen här. Ett riktigt starkt drivande ego tror jag att jag har, vilket jag inte kommit till insikt om helt själv utan varit tvungen att höra utifrån. Det är fan egot som ställt till det. Har man en jobbig känsla, är osäker som person, är rädd eller har något annat problem, är det DET som är problemet. Inombords känns det svajigt, trots det så har man en inställning om att man är värd så mycket bättre. Inte tänker man gå igenom sina problem för att finna lösningen, nej det jag gjorde var att skapa ett regelverk jag kunde boosta mitt ego med att följa. Jag var tvungen att lugna stormen inom mig, med att förhålla mig till olika principer, och jag förstår det, men det är inte rätt väg. För det löser ingen ting utan ger mig bara ännu ett problem. Jag visste inte att när jag förr eller senare skulle släppa taget om mina regler så skulle jag vara tvungen att känna en förlorad livlina OCH vara tvungen att tampas med mina egna problem, och DET, det är precis det jag fått göra under ca 2 års tid, som jag säker fortfarande är kvar i lite grann.

Under två års tid har jag försökt att släppa på tyglarna och har istället blivit jagad av en panikartad ångest. Hästen jag tidigare red, hårt åtspänd och väl kontrollerad var tvungen efter alla skavsår att för att under en kommande period förbli otyglad, och att tampas med en ätstörning kan vara jävligt jobbigt, men att släppa det har varit värre. Värre för att jag blivit blottad. Så kortfattat var jag under 2014, 2015 och 2016 under min egen kontroll, medan jag under 2017 och 2018 istället fick smaka på dagliga doser av min egen ångest, och det är också något jag anser är viktigt att prata om. Det är inte vara det som syns som existerar.

Gillar

Kommentarer

greta
greta,
Thank you so much these kind of comments means a lot to me! <3 Remember you always were commenting on my last blog, welcome back 😉
nouw.com/greta