Det viktigaste jag lärt mig av att ha haft en ätstörning

I förra delen pratade jag om när jag kom till vårat ställe i Spanien och det bara var att konstatera att jag det behövdes göra en förändring, antingen självmant eller med hjälp. Jag fick kommentar om att man inte ska vara rädd att ta hjälp, och jag håller helt med. I mitt fall handlade det hela om att jag inte ville bli stämplad med att ha en ätstörning i det läget, i den branschen. På gott och ont. Gott för att det gav mig en egen motor till förändring. Jag bestämde att jag ÄR INTE SJUK och då ska jag inte bete mig som att jag är sjuk heller. Jag tror ändå att detta visar på tankekraften i någon mån, att man liksom inte ska klä sig för vart man är utan vart man vill vara. Sedan å andra sidan så finns det hjälp att ta, från folk som objektivt kan hjälpa. Då är det bara att ta den, liksom.

Men man kan säga att branschen lite grann fanns där att fånga upp mig från att falla djupt, då jag verkligen ville vara kvar i branschen. Så man kan säga att sommaren 2014 var det fysiskt som värst. Jag hade satt upp regler och tyglar som jag lärt mig leva efter, som jag kontrollerade ångesten med. MEN, man måste komma ihåg att detta är ett ohållbart villkor att leva efter. Jag tror en viktig insikt för övrig fortsatt provess var just att jag levde efter villkor, som jag knappt klarade att leva efter. Jag vill inte ha NÅGOT villkor för att uppleva glädje, trygghet, god självkänsla osv. Vilket betyder: OM man inte vill ha ett villkor på sitt goda välmående, kan man inte heller leva efter något.

Man måste lära hjärnan att det går alldeles finnemangers utan. Den vägen efter var absolut inte spikrak, men detta är den viktigaste insikten jag har att dela med mig av i efterhand.

Jag kommer att skriva mer om detta, så berättelserna kommer att fortsätta, OM ni vill? Jag uppfattar att några finner hjälp av detta, och i få fallmvill jag hemskt hjärna dela allt jag har att dela.

LOVE U i alla fall <3

Här är en bild från den tiden i Milano. Så svårt med bilder men ja. Jag vill åter igen tillägga, då jag vill hålla detta så sanningsenligt som möjligt, att detta inte var det tuffaste.Jag hade mycket regler, men jag var utöver det glad och taggad. Det tuffa var att det inte var hållbart och min kropp sa ifrån.

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Det är EXAKT så jag försöker tänka om dagarna nu, "Jag är INTE sjuk"! Har visioner och ser mig själv som frisk, hur jag vill ha det längre fram och tänker som att jag redan är där. Kan säga att det underlättar och jag VET att det kommer bli så <3 Tankens kraft är inte att underskatta! <3
nouw.com/emmaengstrom
greta
greta,
FÖrst tankens kraft och sen måste man bara bestämma sig! <3 Vill du bli frisk vlir du frisk!
nouw.com/greta
lifeofkile
lifeofkile,
vill jättegärna ha fler inlägg, du skriver så fint och peppigt! Hade verkligen velat veta mer konkret hur det såg ut för dig och vad som försigick i ditt huvud när dina "regler" började brytas och ruckas på. Kanske även vad de byttes ut mot istället? Massa kramar <3
nouw.com/lifeofkile
greta
greta,
åh det är så svårt att komma ihåg EXAKT, och det har också kommit i faser men ska verkligen försöka ta med det in i nästa inlägg! <3 KRAM <3
nouw.com/greta