Ekonimin kan inte ha planeten som pris, det finns annat vi kan skapa värde ifrån

Är ni oroliga för vad som händer just nu?

Jag tycker det är ett viktigt tillfälle att nu minnas hur det är nu, men också vad detta leder till. För hur mycket tufft som än sker, kommer det alltid ljusa punkter ur det också.

Allt i världen fungerar så, går du hemifrån och tycker du gått mycket uppför, så har du gått lika mycket nedför för att komma tillbaka till din dörr, oavsett vilken väg du tar. Solen bildar fukt som går upp i moln och släpps ner igen. Utan solen skulle vi inte ha något regn. Och visst vill vi ha solen. Att denna Corona historia sker nu, är en del av en helhet. Nu är det tufft, men sedan kommer förr eller senare lugnet efter stormen.

Nu har vi haft för vana att leva på ett visst sätt, men vi måste bana om, och det har ju dessutom inte varit hållbart så tur är väl det. Vi människor måste tjäna pengar, så vi måste skapa sysslor som hjälper oss nu. Detta är en stor händelse, det påverkar hela världen, men det betyder även att hela världen agerar.

Vi har länge pratat om att dra ner på utsläpp, osv, men nu plötsligt har allt saktats ner, vattnet är kristallklart och men ser delfiner runt Venedig. Att vi gjort en förändring av 2% tidigare har inte gjort den skillnad det behöver, nu är det inte många flyg, transporter eller dylikt. Liksom fine att detta är TUFFT för ekonomin, men till vilket pris får vi bygga vårt BNP. Jag känner hur världen säger LÖS DET. Ta ert ansvar för planet och medmänniskor.

Gillar

Kommentarer