Gravid vecka 23

Nu är 23 veckor avklarade och idag går vi in i vecka 24 woho! 58% klart. Det gick lätt ändå va. Får njuta så länge denna tillvaror varor innan jag blir för tung eller stor, men so far so good. Så här kommer utvärdering av vecka 23.

Symptom/mående: Även denna vecka har jag mått toppen, om inte ännu bättre. Kan nog säga att jag känner mig ganska exakt som vanligt, vilket i en gravids kläder blir en lyx. Jag räknar ju med att kunna vara trött eller ha halsbränna men de enda symptomen jag upplever av graviditeten är sparkar, magen som sakta men säkert växer och sjukt nog mina bröst som det plötsligt kom lite bröstmjölk ifrån.

Cravings: Leverpastej består sen förra veckan. Det ska vara knäckebröd, smör, skivbar leverpastej, tomat, salt och peppar. Riktigt gott. Gurra verkar vara skengravid för han äter också leverpastej som om han inte skulle ätit på flera veckor. Utöver leverpastej är det apelsin och päron som gäller denna vecka.

Vikt: Jag kan ju egentligen inte kommentera denna, eftersom jag inte riktigt har koll. Vet bara att appen säger + 5,9 kg.

Vikt och längd bebis: Den ska nu ha blivit 28 cm och väga 550 gram. Ser att jag skrev 28 cm förra veckan också, så måste blivit något lite fel där. I slutet av vecka 23 ska den alltså ha blivit det, enligt app. Det jag tycker är coolast är att jag nu är så "långt gången" att man faktiskt skulle försöka rädda bebis om han skulle komma av någon anledning. Från vecka 22 gör man det tror jag.

Träning: Aej men detta går ju lite to strålande to be true. Vet att jag åtminstone varit på bodypump och haft ett köttigt gympass senaste uppdateringen. Fick förvisso en rejäl träningsverk av bodypumpen men det har ju att göra med att det var så länge sedan sist, och jag i början av graviditeten inte orkade träna. Har undrat om jag får springa, och eftersom typ allt med graviditet handlar om att känna efter är det dem instruktionerna jag fått av barnmorskan. Började springa 3 km vid några tillfällen, men sprang 7 km nu senast då det känns helt som vanligt. Ska bli kul att se hur länge kroppen orkar.

Gillar