Gravid vecka 26

Jag har missat några veckor av graviduppdatering, men här kommer i alla fall vecka 26, då jag igår gick in i vecka 27. Gud vilka höga siffror. När jag har hört andra som är gravida i vecka 26 tänker jag alltid "ahapp då har de barn när som helst". Och nu är jag där. Detta är även sista veckan av andra trimestern. Sedan är det bara en tredjedel kvar. Det går fort alltså. Undrar hur länge jag kommer tycka att detta går fort, eftersom att många säger att det är en otrolig väntan i slutet. Det kommer nog. Och ska jag vara ärlig börjar jag på ett nytt sätt känna mig redo för att det ska komma. Jag börjar längta till förlossning och den delen, som jag innan inte ens förstått ligger framför mig.

Symptom/måeende: Taggad, peppad men även känslig som tusan förklarar senaste veckan i känslor. Måste vara något med hormonerna nu, och någon anknytning till Gurra. Jag tror att man evolutionärt inte vill bli lämnad av sin partner i rädsla av att behöva genomföra hela projektet själv, och därför måste jag be Gurra köra försiktigt 40 gånger innan han sätter sig i bilen själv. Sedan har jag börjat känna att jag har en mage på ett helt nytt sätt. Känner att vissa rörelser är svårare där magen kan vara i vägen. Även att djupandas är svårare. Men i övrigt mår jag toppen. Tycker att jag har en väldigt fin graviditet.

Cravings: Nu har sugen börjat återvända till de vanliga känns det som. Tomater är ju fortfarande det godaste som finns dock. Köpte till och med en tomatplanta igår. Är det något speciellt jag cravear eller som dykt upp mer i kosten är det jordgubbar, bananpannkakor, goda matiga sallader, lakrits har jag börjat bli sugen på, och koriander är gott igen. Blev nästan lite äcklad av tanken av koriander ett tag, vilket är sjukt då jag älskar koriander. Den stora skillnaden i matväg nu är att jag inte lika enkelt känner mig hungrig. Var ju så otroligt hungrig i början. Nu känner jag knappt i magen att jag blir hungrig, men kan ju känna behovet av att äta i form av att man bara känner att man behöver energi. Men magen är mer fylld av något annat haha.

Vikt: Vägde mig hos barnmorskan för typ 1-2 veckor sedan, och då hade jag gått upp drygt 6 kg sedan start. Precis så som det står i apparna haha. Det betyder att jag i slutet av vecka 26 skulle ha gått upp 6,8 kg. Nu har magen äntligen poppat också. Mycket skojigt tycker jag.

Vikt och längd bebis: Vi fick härom veckan ett tillväxtultraljud då jag hade lite lågt SF-mått. (Mått på livmodern). Men Snurpan var helt okej i storlek. Lite mindre än genomsnitt men inte FÖÖR liten. DÅ skulle han väga 770 men uppskattades till 710 och nu ska han väga 880, och vad han väger vet jag inte. Nu ska han vara 36 cm.

Träning: Nu har träningen faktiskt gått riktigt bra. Har denna vecka tränat typ 3 gånger, och en gång lite ute. Och nu ska jag snart jag till gymmet hihi, så för att vara preggo går det galant. Träning är min bästa medicin. Mår mycket bättre psykiskt och fysiskt när jag tränar. Första tiden som gravid när jag inte orkade träna var den svåraste. Behöver få explodera lite. Kan till och med löpträna. Springer inte så långt utan bara några km, men ändå. Ska bli spännande att se hur länge det håller i sig.

Gillar