EN del av min matresa

contains adlinks

Okej frukost, det har varit min grej, i den mån att jag skrollade recept innan jag gick och la mig, och sedan längtade efter att klockan ringde, bara för att få gå upp och käka frukost. Obs, undrar hur mycket det spelade in att jag käkade lite för lite under denna tid.

Jag hade nästan en romans med frukosten. Jag älskar fortfarande mat, frukostar, osv, MEN, gick från en dag till en annan och kände att jag plötsligt inte tyckte om samma saker längre. Det som var min gemensamma nämnare oavsett frukost var JORDNÖTSSMÖR. Det var det jag hela tiden längtade efter. Jag älskade jordnötssmör så mycket att jag knappt ville äta annat fett för att jag då kände att jag inte kunde äta samma mäng jordnötssmör, men det ledde ju också till att jag fick ett sjukligt behov av just jordnötssmör. I mitt huvud var det till jordnötssmöret jag kunde vända mig om jag behövde fett.

Men i takt med att tillåtit mig ätt äta mer vilket fett som helst, mycket smör, så har denna konsumtion avtagit och plötsligt tycker jag nästan att jordnötssmör kan smaka lite äckligt. Bara ibland, ibland tycker jag fortfarande att det är supergott. Jag tror het klart att fetter is the shit för kroppen, och har beställt hem massa roligheter från Superfruit (ad), bland annat dessa hampafrön (ad) som jag gjorde livets avokadomacka med. Alltså det både ser ut, smakar och är en gåva från universum - kroppen och tarmfloran vill se en så stor variation som möjligt, och detta är vad jag försöker jobba upp just nu. Desto mer varierat man äter, desto mer klarar kroppen. Nu tål jag igen allt förutom soja, fermenterad funkar dock.

Brödet också, wow, jag hittade det på ICA, listen up homboy, för det är: glutenfritt, mjölfrittm utan tillsatser, jästfritt, lågt gi, vegansk, ekologiskt, proteinrikt, paleovänligt, LCHF vänligt, (egentligen jämnt fördelat över kolisar, fett och protein) BAM! Det heter Da Carla superbröd.

  • MAT

Gillar

Kommentarer