En tankeställare om du känner att du "måste" boka upp helgen, samt ett grymt pastarecept.

Hur känner ni inför det här med helg och vardagar? Känner ni prestationsångest att göra saker på helgen?

ag förstår att det är lätt hänt om man jobbar och är fokuserad mån-fred, att man då vill ta tillvara på att träffa vännerna på helgen. MEN, jag tror inte så är fallet i dessa tider. Jag tror att många upplever lite ångest för en ikke planerad fredag FÖR att det är fredag, och inte för att detta är enda tiden man har, och jag tror att det är en viktig insikt att bära med sig. Att observera varför man känner som man känner.

För mig så är alla dagar lika dana. Det spelar verkligen ingen roll om det är lördag eller tisdag, för jag jobbar ju bara på med mitt egna företag, och kan dra ut och ta ett glas vin en måndag lika väl som en helg. Speciellt nu när jag jobbat typ varje dag.

Dock kommer jag vilja börja lägga jobbfokuset mån-fred för att skapa ytterligare struktur, och därmed prioritera vänner och festligheter under helgen i en högre utsträckning. MEN så har jag inte levt nu, utan it has all been the same.

Så det jag vill diskutera är det faktum att ha helgångest TROTS att man har samma möjlighet att träffa vänner en tisdag som en lördag.

Att vilja maximera sin egna kalender är ju inga konstigheter, men nu kanske insikten landar att man mer bryr sig om var ANDRA TYCKER om vad man gör en fredag, än vad som passar en själv. Eller vad är det som avgör att DU känner att du har ett behov av att boka upp just fredagen? När jag inser att mitt agerande styrs av yttre faktorer så försöker jag programmera om. För jag vill kunna styra mitt liv själv, och det tror jag att du också vill!

Hänger ni med? Jag tycker bara att denna punkt är viktig att lyfta i mån om att komma till insikt kring att man ska göra sina val för sin skull, och inte för att man "borde", eller för vad andra tycker.

Igår fredag var jag i alla fall och träna, sedan drog jag och handlar och var sugen på en riktigt mustig köttfärssås.
Denna är gjord såhär:

1. Koka upp vatten
2. Bryn gul lök och vitlök och lägg åt sidan.
3. Stek köttfärs del för del i olivolja, addera löken, och en skvätt vodka. Låt reducera.
4. Addera tomatpuré - ganska mycket, samt oxfond.
5. Rör ner lite vispgrädde, och smaka av med salt och vitpeppar.
6. Koka pastan al dente, och servera med pecorono (råkade köpa haha) annars parmesan

Super blev den!

Gillar

Kommentarer

HannahElf
HannahElf,
Älskar dina inlägg, kommer som en välbehövlig käftsmäll (ta det inte som något negativt) varje gång. Får en verkligena att fundera kring vad som faktiskt är viktigt. Tack för det!
nouw.com/hannahelf
greta
greta,
MEN TACK BÄST ÄR DU <33333333 Betyder sååå mycket det du skriver och jag fröstår verkligen vad du menar med käftsmäll hahah
nouw.com/greta
HannahElf
HannahElf,
Ta veeeerkligen åt dig av det! Hahah, vad bra;)
nouw.com/hannahelf
greta
greta,