EN vecka av utmaningar för att förebygga ångest

Ibland kör jag ju någon utmaning på min Instagram. Och att köra en utmaning tycker jag är ett perfekt sätt för hjärnan att snabbt lära sig att man klarar de mål man sätter upp. Vi bygger därmed även självförtroende.

Vi har haft "träna hela veckan", "gå 100 000 steg", osv. Denna vecka har jag inofficiellt inlett med; "en utmaning om dagen för att känna att man lever". Denna grundar sig framförallt i att jag gick in i karantänlivet och fick en stark ångest, vilket fick mig att först bestämma mig för promenaderna, (aktivitet och rörelse) sedan träningen, (endorfiner) och nu denna som ger ENDORFINER.


Man kan säga som så att upplevelsen av att vara fängslad i en lägenhet (överdrift deluxe men i mitt huvud sanning) gjorde att jag byggde upp en inre panik som kändes som sorg. Jag behöver liksom få känna att jag lever, och efter 2 dagar ORDENTLIG träning upplevde jag extrem skillnad. Man kan just säga att jag fick uppleva vikten att att min kropp får leva.

Denna vecka har jag därmed valt att framkalla naturliga droger, kan man säga.

Så, i måndags: gjorde jag en andingsövning på Alexander Pärleros live och tog mitt rekord på 3.40 sek. Ja, man känner sig lite hög efter.
I tisdags: gjorde jag personbästa i puls, jag kom upp i 194 pulsslag som max (JÄTTEHÖGT) vilket enligt uträkning är 97% av min maxpuls. Vad som är min maxpuls vet vi dock inte säkert utan sanningen vi kan gå på är att jag kom upp i 194 pulsslag/min som max. ENDORFINER!
I onsdags: ja då fick jag tusan för mig att bada. Okej SATAN vad kallt det var, men vad man också lär sig med detta är att slappna av. För att inte frysa ihjäl så måste man slappna av och detta skapar motståndskraft till yttre påverkan. Detta var så magiskt! Jag kände mig som en helt ny människa efter.

och ja, detta är var jag står nu. Eftersom jag klarat detta i 3 dagar känns det väl högst rimligt att klara detta nya utmaningar dessa 4 sista dagarna. Behöver dock tips. Gemensamma temat är att man ska framkalla mentala upplevelser av egna kroppen.

Mina hittilska idéer är:

- Stå två min i iskall dusch
-Slå rekord på distans i löning (tror jag är uppe i 12,4 km som max)
- Springa milen under 1 h (har gjort förut men minns inte tiden så liksom någon min under)
-Ha en gå dag där jag ska gå så lång som möjligt
- Meditera länge??

Gillar

Kommentarer

hilmak
hilmak,
Haha gud va roligt att utmana sig så!! 😁😍
nouw.com/hilmak
greta
greta,
ALLTSÅ SÅÅÅÅ BRA
nouw.com/greta