För att få en relation att fungera bra

Igår gick jag och Gustav och pratade, om hur sjukt det är att vi liksom nästan sitter ihop, och det funkar så bra! Liksom, vi flyttade ihop i september, och sedan dess har vi hängt exakt varje dag. Inte mer eller mindre, utan exakt varje dag. Jag var ett dygn i Linköping men hann ha fredag morgon och lördag kväll med Gurra. Däremot har vi ju under den tiden varit iväg, träffat vänner, jobbat, och på så vis haft många timmar ifrån varandra också. Sen vi kommit till Spanien för mer än en månad sedan däremot, har vi inte varit iväg på något separat jobbpass eller så, utan här har vi hängt heeela tiden. Största undantaget är nog när jag sätter mig på toa och typ börjar klippa en video på mobilen, och sedan sitter kvar där. Ah då kan det bli 40 min egentid. Men vi äter, sover, ofta duschar, ibland kissar, promenerar, solar, jobbar och pluggar tillsammans. Hela tiden. Det är ju ganska coolt. Och som sagt, när vi pratade om detta igår, började vi även prata om VARFÖR det funkar. Liksom, man hade ju kunnat älska varandra men ändå gå varandra lite på nerverna när man umgås sååå mycket.

Så här kommer en nyckel: att umgås tysta, och ta egentid i varandras sällskap. Vi varvar mellan att prata och vara i vår egen zoon. Nu exempelvis sitter vi i varsin solstol bredvid varandra på balkongen och dricker morgonkaffet, gurra läser på wikipedia om något, fråga mig inte varför, och jag skriver här. Vi delar samma bubbla, men stör inte varandra, och just detta tror jag är varför det funkar så bra.

Så mitt tips för lyckade relationer: våga gå mellan kommunikation, tystnad och gemensamma äventyr. Relationen behöver inte byggas på snack, utan vi bara är, tillsammans.

  • LIVET

Gillar

Kommentarer