För dig som har ångest kopplad till fredagar

Idag är det fredag, en dag jag i mitt liv haft väldigt speciell koppling till. Förut länge kände jag länge ett krav på att gå ut trots att jag inte ville och mådde alltid dåligt av frågan; ”vad har du för planer ikväll?”, jag mådde ju dåligt i grunden och sa nej till det mesta och mådde ännu sämre för att jag såg på mig själv som tråkig, missade roliga händelser och inte visste inte om jag var 12 eller 45 som mer än allt ville sitta hemma med min mamma. Jag var nog kanske 12 inombords. Jag hade undvikit många läxor livet hade gett mig och stannat av i utvecklingen.

Jag känner att detta är känsligt, jag har aldrig pratat med er sånna frågor innan, och jag har känt en skam gentemot jämnåriga samtidigt som jag varit ledsen över att så då inte VILLE göra mer.

Det är sjukt, men jag börjar förstå att jag i mitt liv nog har skapat: generell ångest, 2 ätstörningar, en utmattning och en depression, och när jag var på ADHD-utbildning fick jag lära mig att alla dessa diagnoser är en vanlig följd av en ADHD-hjärna. Kan ni förstå, hade jag bara behandlat tidigare hade jag kanske aldrig gått igenom det jag gått igenom, på gott och ont. Jag hade nog inte lärt mig såhär mycket om mig själv och det är en värdefull lära som jag tror ligger som en bas för allt jag kommer skapa.

Hur som helst, idag är det ju fredag och det betyder inte att man MÅSTE gå ut. Det betyder inte heller att man MÅSTE vara hemma, det betyder att det är fredag. En veckodag äger inte heller din tid. Den enda som äger din tid är du.

Gör vad du vill och känner för, men vad du än väljer, hoppa över ångesten. Njut av din tillvaro. Jämför inte med andra. Skit i om andra är ute på Spybar. Men välj med kärlek. Var inte rädd. Det var jag.

Gillar