Förändring i nya årets rutiner istället för nya årets mål

Godmorgon hurni!
Har en klassisk morgon med nyhetmorgon på, GUstav med sin dator och kaffe i sängen, och jag med min kopp kaffe samt dator i soffan. Jag tycker kanske det är som lättast att göra om, och ställa in på nytt när man går in i en ny vecka, ny dag eller nytt år. Därför älskar jag morgonen, måndagar och ja, det nya året.

Rutiner tror jag är A&O för hur vi och livet utvecklas, och därför vill jag fundera över just dessa. Inga regler, bara ett mer genomtänkt upplägg. Nu sitter jag därför och försöker fundera vilka rutiner jag vill ha kvar 2021, och hur jag vill lägga upp det och funderar över några olika kategorier som jag vill dela med mig av.


Socker

Exempelvis brukar jag och Gustav äta marabou VARJE kväll, vilket jag inte vill ha som rutin. Så, för att bädda för att kunna hantera detta infall bakade jag den 1a januari lite "energibollar"/"rawfoodbollar", som vi tagit av årets två inledande kvällar. Att snacksa har jag inget emot, utan vill just inte få i mig socker varje dag, utan kanske mer som ett alternativ på helgen eller när det bjuds på efterrätt eller man köper fika med en kompis. Sedan vill jag äta choklad och så ibland, men inte som rutin.

Morgonen
Morgonen är min mest kreativa och produktiva stund, då jag får mest gjort. Denna tiden är som mest värdefull och det är här jag har som störst förmåga att skapa magi. På samma gång blir jag slö om jag sitter för länge med datorn från att jag vaknar. Därför är det värt för mig att fundera över hur jag vill disponera denna tid. Vill jag ägna den åt bloggen? Igår morse passade jag på att testa att skriva på mitt Couse-project i Cirkulär ekonomi, och insåg hur otroligt mycket mer flyt jag hade, än när jag tar fram detta på eftermiddagen. Samtidigt är det en avvägning då jag ofta finner mer glädje i att gå in här på bloggen och skriva av mig. Dock har jag på senare tid upplevt att jag stundtals inte vetat vad jag ska skriva när jag sitter här på morgonen, vilket gör att denna tiden inte blir så väl disponerad som jag velat. Så vad är slutsatsen? Jag har nog landat i att jag inte kan ha en exakt rutin i vad jag gör för produktivt på morgonen, utan vill ta med mig påminnelsen om att disponera denna tid. Att gå upp i tid. Senare kanske jag kommer testa mig att ha bloggförbud denna tid, för att se vad jag börjar skapa i så fall, så kanske bloggen blir en eftermiddagssyssla. Vi får se.

Pengar
Detta tycker jag är lite skoj. Jag tror man vill äga känslan av att kunna skapa något med sina pengar, och faktiskt genomföra det. Det har gjort att jag lagt en hel del på att ha det hemtrevligt och mysigt i min nuvarande lägenhet, för att kunna påverka livssituationen. Jag har märkt att när jag har "mindre pengar" så tittar jag på olika möbler osv jag vill ha, då jag kan överblicka köpet och förändra livssituationen snabbt. Men vi får inte vara för giriga, utan måste ibland fråga oss själva om vi gör "det" för belöningens skull, eller om det leder oss mot våra faktiska mål. Detta år ska jag upprätthålla rutiner som tar mig mot mina faktiska mål, där ett är att köpa en lägenhet tillsammans med Gustav. Dessutom tror jag (obs helt egen känsla och vill inte ta ansvar för hur någon annan gör) att det kommer vara bra att börja köpa aktier osv snart, efter vårt års ekonomiska påfrestningar. Sen kan det ju bli en tredje våg osv, och ja just därför kan det ju bli ett tredje fall eller generell en lågkonjunktur.


Detta är faktiskt vad jag vill skapa nya rutiner för. Hur tänker ni? Har ni något ni vill förändra eller justera? Vore superkul att höra! Skriv gärna så vi kan inspirera varandra.

Vill säga redan till denna bild: ha mysigt när ni lagar mat. Allt blir bättre. Tänd ljus, häll upp live vin, sätt på musik.

Lite bilder från igårkväll på vad jag uppskattar som mest. Pst, gjorde egna tortillabröd till tacosen med recept från Gurras svägerska. Sjukt gott.

Gillar