Första dagen på ADHD-medicin - vad är skillnaden?

Igår fick jag min ADHD-medicin utskriven, och jag tänkte dra lite skillnader på vad som hänt. ADHD-medicin är ju lite speciellt med tanke på att den innehåller amfetamin och stimulerar dopaminet i hjärnan så att det släpps ut i lite jämnare fart.

Jag fick medicinen utskriven vid klockan 11.30 och var lite spänd på hur den skulle vara att prova, så tog därmed första tablettren redan igår. Effekten ska sitta i under ca 8-10 timmar och för att man inte ska få rubbad sömn rekommenderas tablettan intas på morgonen, men jag kände att; Gretchen har väntat nog - nu tar jag den, och jag kan inte säga att jag var r i k s t r ö t t på kvällen, vilket jag kanske borde varit med tanke på att jag dessutom är sjuk, men när jag väl la huvudet på kudden kan jag inte säga att det tog mer än 15 min att somna, så kaos blev det inte i alla fall. Nu däremot har jag tagit tabletten precis nu strax före 09, och därmed ska tabletten gå ut igen mellan 5 och 7 ikväll.

☾Hur som helst tänkte jag lista hur denna tablett påverkat mig hittills☽

MINDRE ÅNGEST OCH ORO
Snabbt efter jag tagit tabletten märkte jag hur saker som brukar oroa mig släppte. Liksom, jag kunde notera, och sedan separera dessa tankar från mitt känsloliv, vilket ca aldrig hänt förut. Mitt logiska jag fick komma in i bilden i en helt annan utsträckning, och jag TRODDE på det. Detta kan varit något av det bästa. Jag brukar höra mitt logiska jag, men fortfarande fångas lite av känslorna och skapa katastroftankar. Detta var dock starkast de första 4 timmarna. Det som var skönt därefter var att jag kunde påminna mig om att denna "ångest" är väldigt beroende av min hjärna, vilket gjorde det lättare att parkera samma frågor även senare. Vi får se hur länge det gäller idag.

JAG SATT OCH PLUGGA HEMMA
Detta har jag heller aldrig gjort. Dock trodde jag kanske att det skulle gå ÄNNU snabbare, men okej, pillret är väl inte magiskt, det gick bättre än vanligt.

INSIKTER
Detta är något av det roligaste, plötsligt blir det som att att man förstår saker. Kom på så mycket spännande igår. Sedan fick jag en helt ny insikt om Instagram, min Instagram, och jag kände bara; FY va mycket selfie!, och där vet jag att selfies får mest likes, och därför leder det mitt icke medicinerade jag till att ladda upp mest selfies, nu igen så kände jag, SKITSAMMA om jag får färre likes, det ser förfärligt ut!? När min ångest släppte tamla det upp bilder från min själ.

EN SAK I TAGET
Att göra en sak i taget kändes mer natuligt, jag behövde inte hantera allt som hände samtidigt. Jag kunde plugga utan att svara mailen exempelvis.

LITE MINSKAD APTIT
Detta var väl den enda punkt som kan vara negativ, jag hade inte ätit frukost innan jag var på besöket på morgonen och tog sedan pillret klockan 12 och skulle sedan käka min första måltid. Innan jag tog pillret tänkte jag att shit jag börjar verkligen bli hungrig, och jag käkade ju en ganska vanlig måltid, men jag är nästan säker på att jag blev mätt "tidigare" än jagade blivit utan pillret. Dock var detta inte överdrivet påtagligt på förmiddagen där.

Dagen gick i ett, och jag var så fokuserad på allt mina tankar, och skulle sedan gå och handla, åt middag, mamma bjöd över sig, och där igen var jag typ tvungen att ta en ätpaus efter halva portionen jag lagt upp, men förstod att det var på grund av medicinen så åt med en lite motvillig känsla vad jag vet att jag behöver. För det var ju inte em matkomakänsla jag upplevde, det var bara inte jättegott.

Så vad ska man säga, detta är ju helt oproblematiskt om man ändå äter, men det tråkiga låg lite i att maten inte liksom var lika god. Precis som att äta vissa gånger när man är sjuk. Man känner sig nöjd efter några tuggor, men så har vi ändå denna logiska hjärna som är snäppet skarpare med medicinen än i vanliga fall som säger till Gretchen att; hörru! detta är medicinen, käka nu! Så jag skulle vilja kortfattat det till att det inte är några problem att äta, men att detta sker lite mer i form av behov än att det är smarrigt. Men vi får se hur detta utvecklas, nu tog jag ju somsagt medicinen sent igår, och tänker att medicinen idag kommer ha går ut till middagen åtminstone.

Något som kommit oavsett medicin som min mamma kommenterade är att hon tycker jag ser glad ut, och det var ju något av det finaste. Jag känner mig glad, så mycket gladare än på evigheter!

Gillar