Första tiden som gravid

God morgon! Från att bli gravid, till livet i Paris, till att nu ha Covid, vad nice haha. Aej men sedan jag blev gravid har ju immunförsvaret minst sagt inte stått högst i kurs i kroppen och efter att länge ha hållit graviditeten hemlig tänkte jag nu ge oss en tillbakablick på första tiden som gravid.

Här började det hela kan man säga. Det var den första februari och Gurra var iväg på snabbt ärende. Eftersom att min mens skulle komma dagen efter ville jag passa på att göra ett graviditetstest, så att det inte skulle vara den uteblivna mensen som skulle få Gurra att skapa aningar. Så jag gjorde det själv och det kom upp ett svagt litet sträck. Jag stod mitt i lägenheten och hann undra hur tusan jag skulle hinna lösa en surprise för Gurra eftersom han skulle komma hem närsomhelst igen. Men jag sprang in i centrumet, köpte en body, kom hem, tänkte, tänkte och tillslut kom Gurra hem och mötte minst sagt spännande nyheter.

Morgonen efter gjorde vi ett nytt test tillsammans. Jäklar vad pirrigt det var. Men ja, jag var gravid. Detta höll vi helt för oss själva i kanske två veckor innan vi började berätta om det lite smått. För även om man vill säga till varenda en, så var det en mysig bubbla för mig och Gurra att dela bara vi två.

Här är tre sätt vi sa det på. Vänster: till Viktor, Nellie och Léon (Viktor och Nellies barn och Gurras brorson), mitten: till min kompis Hanna och höger: till pappa. Vi möttes av så mycket fina reaktioner, och jag håller nu på skapar en Reel till Instagram med näras och käras reaktioner som ni kan titta på sen.

Mina matcravings. Jääääääklar vad jag var hungrig i början. Främst har varit sugen på mat. Smoothie, filmjölk och matiga sallader sammanfattar mina tydligaste cravings. Och citronvatten. Har knappt kunnat äta godis och sötsaker. Saknar nästan att njuta av att äta lite choklad. Och ja, jag vet nu att man inte ska äta rökt lax. Var mycket att hålla koll på haha.

Sa ju att jag var duktig på att lyxa till det och leva som en livsnjutare ändå! Har provat igenom hela systembolagets alkoholfria sortiment haha. Till höger har vi alkoholfri öl och oliver. Mmmmhm.

Det har inte heller bara varit glada miner. Har gråtit så mycket haha. Jesus vad känslomässig jag blev. Nu verkar det dock ha lagt sig lite.

Gravid vecka 5 vs veck 12 typ! För att återkoppla till början har jag även varit sjuk typ 2/3 av tiden haha. Och nu lite Covid på det. Men bra bra, jag försöker se det som att jag tar alla flugor i en smäll efter dessa två pandemiår, så att immunförsvaret kommer back on track.

Gillar