[GÄSTINLÄGG] Dags för en ny POV?

Hej igen! Igår diskuterade Greta och jag en förkortning som verkar ha dykt upp oftare på sociala medier, "POV", vilket betyder point of view. Hur det används i roliga tiktoks och sånt har jag inte bekantat mig med helt än, men det fick mig att tänka på vad det faktiskt betyder, dvs. synvinkel och hur viktigt det är med just nya synvinklar.

Jag har aldrig någonsin träffat någon som får en att utmana sina bekväma antaganden och sentimentala föreställningar som Greta. För all del, man ska inte försaka det som man anser vara viktigt, som värderingar och det som utgör ens karaktär. Däremot, att ständigt bryta mönster på stora som små beteenden och tankar är det som föder inspiration och kreativitet och är det som tar oss framåt.


Ibland handlar det helt enkelt att bara göra något annat än det man alltid gjort. Ge sig själv en ny synvinkel på vardagen. Hon har fått mig att förstå kraften i att placera sig själv i en annan miljö, fysiskt eller mentalt. Samma handlingar föder samma tankar - och situationen då föder sig själv. Det här inlägget är en kort uppmaning till den, som jag ibland gör, tvivlar eller tvekar inför något som faktiskt bara skulle kunna ge positiv förändring, men inte vågar för att det sätter en utanför comfort zonen.

Du breddar din comfort zone genom att kliva utanför den.


/Gurrstedt

Gillar

Kommentarer