Gravid vecka 22

22 hela graviditetsveckor är avklarade och jag går idag in i vecka 23. Så jag tänkte här och nu börja köra en veckouppdatering som jag sett andra gravida göra, så kör vi från nu fram till Snurpan kommer. Här kommer utvärdering av vecka 22.

Symptom/mående: Under vecka 22 har jag mått toppen. Symptom-mässig känner jag knappt något alls och jag känner mig väldigt peppad på livet, har mycket energi och är taggad. Det enda jag upplever speciellt, är att jag är blödig som tusan. Kan få en sådan sjuk längtan efter Gurra. Det är nog något som egentligen hängt med i några veckor. Är som ett barn som ska säga hejdå till sin mamma på morgonen.

Cravings: Bestående är citron, gurkan och tomat. Vattnigt, krispigt, syrligt och gott. Sedan just i denna vecka så kände jag plötsligt ett sjukt starkt behov efter leverpastej och blodpudding. Järn med andra ord haha. Och, så har jag börjat bli jättesugen på picklade grönsaker, oliver, soltorkade tomater osv. Savory för hela slanten med andra ord.

Vikt: Appen säger att jag ska ha gått upp 5.1 kg. Sedan har jag inte vägt mig själv sen första kontrollen så det är nog väldigt individuellt.

Vikt bebis och längd bebis: Nu ska han väga 430 gram och vara 28 centimeter. Sjukt att den bara blir 300 gram stor första halvan av graviditeten, och ytterligare drygt 3 kg andra halvan av graviditeten, medan halva längden kommer första halvan av graviditeten. Då är bebis smal med andra ord haha. Nu kan man nog förvänta sig att magen börjar växa ännu mer.

Träning: Är så jäkla glad att jag kan träna igen. Har faktiskt pratat med min barnmorska precis om löpning och sagt att jag är väldigt sugen och hon säger att det är lugnt så länge jag inte får ont i bäckenbotten, så nu har jag börjat springa lite. Jag har kört två gånger löpning på 3 km, för att börja försiktigt. Sedan har jag varvat detta med rodd, "skidor", sjukgymnastik för min spända sida av magen, och övrig styrka.

Gillar