Gretchen har blivit sjuk kan det vara Covid-19?

Okej nuuu tänkte jag hoppa in och köra en update, det är nämligen så att jag blivit sjuk. I söndags kväll fick jag ett riktigt eskalerande halsont. Det märkliga är att jag blev sjuk runt 6e Augusti, bara lite, och sedan successivt bättre till mitten på förra veckan. Sedan helt symptomfri tills söndagen då det slog till igen, fast mycket värre.

Natten till måndagen var tuff, och på morgonen kände jag mig helt matt med feber, och var helt uppsvälld i halsen. På förmiddagen satt jag och målade lite men jag var helt slut, så jag la mig i sängen och ringde 1177, där jag blev ombedd att uppsöka någon som kunde ta halsprov då det kunde vara något bakteriellt, då det var så långdraget. Typ streptokocker trodde dem.

De tog prov utomhus, a la corona-style, och det visade sig att jag inte hade någon halsfluss eller liknande. Därför blev jag ombedd att ta ett Covid-19-test. Så jag beställde hem covid-19 testet och igår kom det ett bud och lämnade det utanför min dörr för att plocka upp det 20 min senare.

Tror ni jag har covid-19? Har bara halsont, feber och stundtals liite huvudverk, så ingen hosta eller så, men ett sjukdomsförlopp likt ett Covid-19. Jag tror dock kanske detta beror på att jag inte riktigt vilat när jag bara var lite sjuk. Har varit ute och solat, badat osv.

Måndagen till tisdagen sov jag 14 h, och vaknade alltså vid 12.30 och vid 3 fick jag i mig denna måltid. Sedan sov jag vidare till 7, då mamma sådär a la corona style plingade på dörren och ställde sig 5 meter bort, så annorlunda nu för tiden. Hon hade med sig färska örter från landet som jag satte upp i vaser, så fint, väldoftande och gott.

Lite där efter knackar hon på fönstret och har handlat mat. Känns som i Lotta på bråkmakargatan när Lotta bor i sin koja och de vevar in en korg. Då blir man extra kär i sina föräldrar. Pappa gjorde detsamma kvällen innan.

Vattenmelon var nog det mest genialiska, all feber gör att jag svettats mycket och var sååå sugen på det. Även grädden är mjuk för halsen. Så vad vi har här ovan var sjukt gott vilket är:

Chiapudding gjord på havremjölk
Frysta hallon och blåbär
Tärnad vattenmelon
Vispad grädde
Färsk mynta

Detta blev så bra, rekommenderar er strakt sjuka eller ej.

  • LIVET

Gillar

Kommentarer