Grounded Factory x Stay In Place - vad är det att vara spirituell?

Att vara spirituell tror jag många har missförstått, eller har en ganska speciell bild utav. Spirituell kommer från ordet spirit och sprit betyder själ/ande. Det som är du, som inte är din kropp, och inte din hjärna. För mig är det egentligen DETTA som är jag, och det jag identifierar mig som. Kroppen förändras och åldras, hjärnan och alla organ har en enorm förmåga att omprogrameras utifrån beteenden, miljö och vilja, medan själen, den bara är.

Jag tror att den finns kvar när vi dör och fanns innan vi föddes. I min värld kan energier inte dö ut utan bara byta form, och det tror jag även gäller själsliga energier om man utgår från att dessa existerar. Skulle vi inte ha en själ tror jag att vi skulle bete oss mer som robotar, och det är det som är coolt med oss människor, att vi har fått en utvecklad hjärna likt en maskin, men också har en djupare bindpunkt.

Att vara spirituell innebär enligt min definition att man utgår från att denna del existerar, och framförallt lever som man bör leva i tron om att man har en Spirit. Att meditera är att fokusera inåt, och låta just denna del ta plats. Att inte låta kropp eller tanke styra, utan att successivt koppla bort dessa funktioner och bara leva i själen.

Det som är intressant och en av de gåvor man blir tilldelade i att utöva detta, är att man värderar om, och lägger en större vikt i vad vi kan styra inom oss, och mindre vikt i vad som sker runtomkring. Det blir inte längre viktigt att alla håller med en. Man förstår att vissa människor står på ett helt annat plan. Kanske fightas dessa med tankens onda spiraler, lever som en slav i det som man låter ske i tanken, och har ett agerande som ser otrevligt ut, som kan se ut att vara riktat mot dig, men faktiskt bara handlar om personen i fråga.

Vi lär oss att tro att allt inta handlar om oss, utan att en arg människa säger mer om personen som är arg än dig att vara arg på. På jobb, utbildningar, på gatan, finns det massor med bittra människor som blir arga när saker inte går i deras väg, och skulle vi alla agera likadant skulle vi alla gå och vara arga för att alla inte gör som precis VI vill.

Personer blir arga för att något butiksbiträde gav fel storlek, och butiksbiträdet blir arg för att det var en dum kund. Här låter alltså båda parter yttre faktorer äga vår glädje och lägger ett värde i andras agerande i den mån att det gör att VI själva får gå med en tung känsla , när det är den som beter sig lilla som faktiskt är lite knepig och kanske borde fundera över sitt agerande.

Varför ska jag var arg på någon som är knepig när jag kan välja att vara glad och bara lägga värde i vad som gör mig glad istället. Faktorer som skulle kunna skapa ilska finns det oändligt många utav, och vill vi se dem och vara arga, varsågod, men VARFÖR?

Nej, detta är det fina med att vara spirituell, meditera och utöva aktiviteter där vi knyter an till det inre, vi förstår att vi äger vår glädje och vårt engagemang. Kärlek föder gott och när saker inte går som vi vill är det bara att släppa. SLÄPP. SÅ SKÖNT!

Hur tänker du kring spiritualitet?

Bilder för Grounded Factory x Stay In Pace <3

Gillar

Kommentarer

ineees
ineees,
Så bra skrivet Greta!! Håller med. Om man förstår att människor beter sig på ett visst sätt på grund av deras inre föreställningar och sår blir det lättare att koppla från och leva på ett mer funktionellt sätt, då man inte tar något personligt<3 Kram
nouw.com/ineees
greta
greta,
GRYM DU E! <3 Vi kan bara strya oss själva <3 KRAM
nouw.com/greta
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229