Hälsoboostar immunförsvaret

GODMORGON!
Vet ni, jag är typ lite sjuk.. :( Nejnejnej tänker man då, hoppas det stannar här och inte blir något jobbigt - för hittills har det varit på nivån av att jag var seg igår och kunde ana -"är det en förkylning på g"? - så jag gick och köpte surkål, citron, ingefära, manuka houng, 500 gram färska blåbär, ingredienser till golden milk, och drack Pukka te - ja ni hör ju. Körde ett ordentligt "bota-förkylning race" och hoppades på att det skulle försvinna.

Sedan körde jag 30 minuter meditation vid 20.30, och kom in någon sovdvala och tänkte; "perfekt, bäst att fånga upp och sova for real". Jag la mig, vred mig, blev lite piggare, funderade om jag skulle upp och titta på TV men låg faktiskt och kollade lite TikToks (nu sista dagen när jag fick ha telefonen på kvällen, haha ska säga sen) och somnade nog runt 22-22.30. Btw kan jag verkligen tipsa om Andreas Wijk på TikTok, sjukt rolig. La även upp ett klipp igår som det rullade in maassa views på, in och kolla på det. Det är mitt senaste klipp och jag heter gretadillen på TikTok.

Hur som helst är "förklylningen" inte borta, men den är inte så illa heller. Blev så otroligt inspirerad av att boosta mig igår, och speciellt med manuka honungen. Det som är speciellt med Manuka Honung är att den innehåller merthylglyoxal och detta är ett bioaktivt ämne som gör att bakterier har svårare att fastna på våra celler. Dessutom kan man ha manuka honung på sår och jag har haft en finne på kinden som jag inte låtit vila eller vad man ska säga haha, men igår satte jag på manuka honungen och wow, det är som att det började växa samman och blev en mer gemensam yta på hyn. Nu ska vi se hur mitt boostande kan hjälpa mig.

Shot på färsk ingefära och citron - river ingefäran och squeezar sedan ut saften - kommer massor.

Manuka honungen. Just för att den ska vara så bra tar jag den på en sked som den är, men hade den även i min gurkmejslatte. Gjorde dock gurkmejslatten kall, men har hört att manuka honung överlever högre temperaturer. OBS, som ni ser är det MGO 100, och det finns myyycket högre halter av merthylglyoxal vilket gör den äääännnu mer antibakteriell. Men dessa är ju såklart dyrare, så ville först se hur stor skillnad denna gjorde. ommer nog köpa en ny med snäppet högre MGO.

Blåbären. Antioxidaneter. Dock är dessa typ amerikanska, dvs stora och vita, och de som är mörkblå inuti är bäst, men goda är dem, så man blir ju glad och de ger ju en boost i sig :).

Is-gurkmejslatten. Skakad havremjölk, gurkmeja, ceylon-kanel, kardemumma, svartpeppar, pärskpressad ingefära och manuka honung! :)

Gillar