Häng i mitt samtal med cancerfonden

Som ni vet pluggar jag till hälsocoach. Sedan länge tillbaka har jag upplevt att det är mitt mission att hjälpa folk, och om jag fördjupar ett delmål är det att vara med och förebygga cancer med livsstil.

Här har vi en del av ett mail jag skickade till cancerfonden :

"Jag ville först bara kommentera och höra gällande rött kött. Urmänniskan har alltid ätit köttdelar på de djur de fällde, så rent evolutionärt ter det sig väldigt osannolikt att rött kött av BRA kvalitét skulle öka risken för cancer.

I studier har jag förstått det som att köttet i sig löper en näst intill försumbar högre risk kunna genera cancer. Vad jag själv hittar är det enbart faktorer som är kopplade till behandling av djur och kött som ökar cancerrisken, dvs; processat rött kött. De flesta larmrapporter som styrker sambandet mellan rött kött och och cancer är från USA, där den största konsumtionen av kött består av hamburgare och annan snabbmat, där de dessutom använder mycket antibiotika och hormoner för att påverka tillväxt och hindra sjukdomar.

Även i europeiska studier kan man dock finna ett samband mellan rött kött och tjocktarmscancer, men även här medföljer en del övriga aspekter. Ex det röda färgämnet som även finns i ekologiskt kött, om köttet eventuellt blivit hårt grillad/stekt, den upphättade oljan och faktorer i hur kon blivit behandlad och matad. Vad i själva KÖTTET genererar cancer? Eller är det en beräkning som utgår från det kött majoriteten köper?
Det förvånade mig att du sa att socker inte var kopplat till cancer. Många cancerformer tillhör det metabola syndromet då risken för cancerformer ökar vid kronsikt förhöjt blodsocker och högt insulin. För att tumörer ska bildas krävs i många fall inflammation och tillverkning av nya blodkärl som kan försörja tumören. Glukos och aminosyran glutamin är de enda energikällorna en tumör kan använda. Även detta indikerar på korrelationen mellan socker och cancer. Utöver detta finns det tom ett linjärt samband mellan högt blodsocker och cancerrisk. En tysk forskare Otto Warburg på 20-talet har konstaterat att cancerceller frossar i socker. Cancerceller förbränner blodsocker 5-35 ggr så fort som frisk vävnad och genererar mjölksyra. En liknelse är en hårt arbetande muskel som inte vill vila.

Den cancerformen som står i undantag är prostatacancer som inte ökar med övervikt eller högt blodsocker.
Jag har läst en del om AGE och ALE vilka genereras av kombination socker + protein + upphettning, eller socker + fett + upphettning, vilka faktiskt är nämnare som i regel sammanfaller med autoimmuna sjukdomar.
Detta kan du även inträffa invärtes högt blodsocker + proteinstrukturer.
Poängen är att detta ger ett högt inflamationsläge, vilket bör göra socker till en katalysator för sjukdomar. Man kan se att våra onda bakterier föds av socker."
Ni får GÄRNA också skriva vad ni tror.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229