Honey, we´re made of honey

"Jag är vegan, vegetabilisk kost är fantastisk och äter inte honung, nej, det är ju inte veganskt. Bi är ett djur och när djur är inblandat blir det inte veganskt - därmed dåligt"

Jag gapar, detta resonemang är ju galet, patetiskt. Fixidé, FiXiDÈ, F I X I D È, vilket stör mig något så enormt. OM man tänker som ovan, vilket tro det eller ej, är något jag flertal gånger stött på; kan man ju dra det såpass långt att nötter, grönkål och dadlar inte är veganskt, och det är ju det vi vegan lovers lever på?

Okej, tänk nu mina vänner. Biets pollinering är en förutsättning för vår växtlighet. Det kan ju liknas med att göra barn. Det kommer liksom inget barn om ägget inte blir befruktat. Honungen då? ja det blir avfallsprodukten, eller rättare sagt; den överblivna guldgåvan. Varför skulle vi INTE ta tillvara på den?

Även den där dadeln har en gång blivit pollinerad. Gurkan också. Ja, den som vid lunchen låg precis på din tallrik. Så, kan vi komma överens om att det är idiotiförklarat att inte kunna äta honung med ursäkt att det inte är veganskt?


​So honey, we do love honey

  • MAT

Gillar

Kommentarer

hanna.fransson
hanna.fransson,
Jo fast precis som MYLLENBERG säger så utnyttjas djuren till det negativa i produktionen av honung, medan vi inte "tvingar" dem att pollinera blommor, det är något som sker naturligt.
greta
greta,
på vilket litet sett utnyttjas biet till det negativa i produktionen av honung?
nouw.com/greta
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229