Honey, we´re made of honey

"Jag är vegan, vegetabilisk kost är fantastisk och äter inte honung, nej, det är ju inte veganskt. Bi är ett djur och när djur är inblandat blir det inte veganskt - därmed dåligt"

Jag gapar, detta resonemang är ju galet, patetiskt. Fixidé, FiXiDÈ, F I X I D È, vilket stör mig något så enormt. OM man tänker som ovan, vilket tro det eller ej, är något jag flertal gånger stött på; kan man ju dra det såpass långt att nötter, grönkål och dadlar inte är veganskt, och det är ju det vi vegan lovers lever på?

Okej, tänk nu mina vänner. Biets pollinering är en förutsättning för vår växtlighet. Det kan ju liknas med att göra barn. Det kommer liksom inget barn om ägget inte blir befruktat. Honungen då? ja det blir avfallsprodukten, eller rättare sagt; den överblivna guldgåvan. Varför skulle vi INTE ta tillvara på den?

Även den där dadeln har en gång blivit pollinerad. Gurkan också. Ja, den som vid lunchen låg precis på din tallrik. Så, kan vi komma överens om att det är idiotiförklarat att inte kunna äta honung med ursäkt att det inte är veganskt?


​So honey, we do love honey

  • MAT

Gillar

Kommentarer

myllenberg,
Jag tror att varför veganer inte vill äta honung mer beror på att de känner att man utnyttjar djuren, eftersom bidrottningen tydligen ofta vingklipps (= djurplågeri)(obs, inte alltid och det är tydligen olagligt i Sverige egentligen, men ju också svårt att kontrollera ..) för att inte lämna boet, för lämnas boet så följer ju alla bi med henne och då har man en biodling utan bi vilket = ingen honung. Typ, lite förenklat. Många veganer tycker nog också att det är ett utnyttjande i den form att vi människor tar något från djuren som helt enkelt inte är till för oss? *spekulerar bara, men det är så jag uppfattat det* Jag äter honung ibland, men tycker det är så dyrt så som student så blir det oftast agavesirap istället (som att det skulle vara så mycket billigare, haha).
www.myllenberg.se
greta
greta,
Alltså, vi har inte ens hälften av våra grönsaker utan pollineringen. Grösakerna vi äter kan man säga är TACK vare honungen. Sedan kan det ju som du säger ske under olika förhållanden, men det är en annan fråga.
nouw.com/greta
amandahpeters
amandahpeters,
Jag håller med dig på alla plan! <3
nouw.com/amandahpeters
hanna.fransson
,
Jo fast precis som MYLLENBERG säger så utnyttjas djuren till det negativa i produktionen av honung, medan vi inte "tvingar" dem att pollinera blommor, det är något som sker naturligt.
greta
greta,
på vilket litet sett utnyttjas biet till det negativa i produktionen av honung?
nouw.com/greta