Hur du börjar jobba med instagram

okej jag vill egentligen på en gång ta av mig denna lätt stora kostym, men tänker ändå att VAFAN, hur många är det inte som verkligen VILL tjäna pengar på det. För personligen har jag LÄNGE velat det, och nu är det faktiskt en inkomskälla för mig även om jag på den i ensamt format inte kan livnära mig, alls. Jag har inte längre ett mål att bli en instagrammare haha men oavsett kreativt jobb är det en fördel att ha profilerat sin instagram. Det behöver inte handla om att tjäna pengar PÅ instagram utan detta är också ett CV för kreativa jobb.


Så vad gör man?

1. Bestäm ditt syfte med instagram. Här får man titta till sitt stora mål. Precis just nu villl jag att instagram ska hjälpa mitt andra jobb. Jag håller på att startar upp en business som går live så fort jag är färdig-eximinerad hälsocoach och denna business kommer ha 3 ben.
1. Att bli coachad av mig.
2. Boka mig som concept creator.
3. Samarbeta med mig inom kreativa projekt.

Allt kommer ha som riktlinje att göra något till sitt absolut bästa och mesta resultat, oavsett om det gäller dig som person eller ett företags profilering. Så mitt syfte är att skapa ett CV som representerar detta företag.

2. Publicera inte samma sak på alla kanaler. Har du flera sociala kanaler så är det lätt hänt att man har fått svinbra material och därför ba bam delar samma text överallt. Jag gör detta själv alldeles för mycket. Det är inte bra haha. Då får folk inget syfte att följa alla dina kanaler utan dina följarsumma tenderar att delas upp i antalet kanaler du har ish. De som gillar instagram mest tar del av ditt innehåll där, och de som gillar att skrolla på datorn kanske väljer att ta del av innehållet på din blogg istället. Du ska alltså se till att det finns anledning att kolla in alla delar. Detta ska jag verkligen bli bättre på.

3. Bestäm vad du ska ha för innehåll på just instagramen utifrån detta. Jag har själv insett att folk som gillar att läsa mer tar sig in på min blogg, och instagram är ett format för snabbare interaktioner. Jag vet själv många som publicerar rikslånga texter på instagram som säkert är JÄTTEintressanta, jag läser dem nästan aldrig. Folk jag själv likear och följer har sällan många rader. Det ska vara en RIKTIG berättelse om som man verkligen blir grovt berörd av i så fall, den sätter jag mig in i.

4. Låt din bio matcha ditt innehåll. Nu har jag uttryckt mig som "digital kreatör" då utbudet på kategorier inte är oändligt. Så småningom kanske jag byter till "coach", men då vill jag ju faktiskt vara certifierad hälsocoach. Måste finnas sanning i det också. Hur som skriver man upp eventuellt vad man gör, eller vad följarna kan förvänta sig. Du utgår från din nisch eller berättar för andra hur de kan jobba med dig.

5. Skapa ett uttänkt innehåll. Även dina highlights är viktiga inte bara är en rörig massa. Man ska kunna gå in på rutorna och få det som man undrar över. Jag tror många gör en miss att inte kolla över hur det ser ut när man väl klickar på highligten, utan endast ser till sitt omslag. Less is oftast more.

Ett annat tips är att ha en app där du ser hur helheten blir. Den app jag använder heter "instasize" och här drar jag runt rutorna för att maximera snygghet haha. Smart är att ha fixat några bilder i förväg. Sedan beroende på vad du vill förmedla är det inte lika viktigt att det är just snyggt, men för mig som "concept creator" så vill jag att det ska vara snyggt. Men är man komiker till exempel kan det se lite kul och spännande ut med med mest glada videos och roliga miner. Bara innehållet är uttänkt och matchar din bio samt ditt syfte.

6. Kvalité före kvantitet. Något nytt jag tagit till mig är att man KAN publicera massor OM man har många flera 100 000 följare och uppåt. Annars är det dem som publicerar mer då och då som leder like-racet. Har skapat en princip om att varje ny bild ska göra att helheten ska se snyggare ut än innan publicering. Detta är så himla vinnande koncept då din instagram därmed alltid kommer bli snyggare och snyggare.


7. Tänk på när du publicerar. För mig går allt jag publicerar mån-tors 15-20 bra. Kolla din statistik ;)

8. Lägg upp saker som ser ut som dina mest likeade bilder. Folk gör samma sak om och om igen.

Så detta var allt för nu. Finns såklart alltid 1000 fler saker man kan tänka på, men detta är en start ;).

Gillar

Kommentarer