Hur du lär dig nå dina mål, och vad som hindrar dig

Vi har dig och vi har dina mål, och något där emellan. En väg som sannolikt är en kamp av något slag, då du annars redan skulle stått vid dina mål. Ett mål kommer alltid efter en väg. Något måste du göra, och som sagt, de av våra mål som vi klarar på första försöket/ utan att kämpa, har vi förhoppningsvis redan uppnått om vi inte är heeelt omotiverade.

Vill du nå långt, alltså mer än det som blir serverat, mer än det som du testar om du kommer lyckas med och sedan lyckas med, måste du lära dig kämpa. Jag har insett att kämpa är A och O.

Att kämpa handlar om att inte ge upp TROTS att man VILL. Att inte lyssna på alla flykter hjärnan ger ifrån, att sätta upp planen själv och fortfölja den. Jag skulle säga att kämpa är väldigt mycket hjärnstyrka, och därför jobbar jag själv nu med att öva på att kämpa, det är ju nyckeln till ALLA mina mål. Vi kanske inte når ALLT genom att kämpa, men bra mycket mer. Vi ökar vår kapacitet.

Så HUR du väljer att öva på att kämpa är upp till dig, MEN, det ska vara ett läge av att din hjärna ber sig sluta, men att du fortsätter. DÅ börjar du lära hjärnan vem som bestämmer. Är det du som styr din hjärna eller är det den som styr dig?

Jag springer på band. Där har jag alla inställningar och all vetskap om vad jag klarar av. Igår snittade jag på 13 km/h i 20 min. Alltså 4.35 km. Efter knappt 10 min körde jag en intervall och efter det var jag ganska urladda i energi och min kropp ville gå av. Därefter fick jag alltså öva i ca 10 min på att kämpa ordentligt. SÅ NYTTIGT.

Här har vi olika resultat från gårdagens lilla löp. Jag brukar spara deldistanser så jag vet vad jag orkar och kan utgår från det. Fan tror jag fått 13.52 på 3 km förut - ska se om jag kan komma ner ytterligare.

Vill avslutningsvis säga; av detta aktiveras belöningssystemet. Det är härligt. Men, belöningssystemet är inte dumt. Kan dessa belöningar komma enklare kommer hjärnan påminna dig om det.

Så vad mer genererar belöning och dopamin?
JO, MOBILEN.

Och vad betyder det i sin tur?
Att mobilen motverkar att vi når våra drömmar och mål. Den ger dig belöning UTAN att du kämpar.

Gillar