Hur gör man om man upplever att man "börjar få" en ätstörning?

Jag började prata om "min berättelse" kring vad man kan definiera som en ätstörning, igår på min instagram-story. Jag tänker att jag sparar detta som en highlight om man vill gå in och kolla, den heter "the story of mine" och kommer nog fylla på med flera till "kapitel", för det jag berättade igår var om HUR den kom, eller HUR jag skapade den, kanske man kan säga.

Jag vill i detta inägg prata om HUR man kan göra om man tror att man börjar komma snett inom detta. Vet själv att det är ett stort steg att bara komma till den insikten, och bara om du läser detta och känner att fan det är nog då det är, så ska du inte få magknip och ignorera detta, utan detta är det största du kan göra, så redan här bör du klappa dig på axeln oh beundra styrkan du bär i att komma till den insikten. Detta är ditt största steg hittills.

Du vet själv OM du börjar utveckla en ätstörning, och det jag kan hjälpa med är VAD du kan göra för att styra om. För det första söker du en ätstörning som livlina, och detta är inte ditt egentliga problem. Fråga dig själv, VAD är det du flyr ifrån? Du tror att det kanske bara handlar om att du inte vill gå upp i vikt, ex, men VAD händer då? Varför skulle detta vara så farligt? Vad säger siffrorna till dig? Eller snarare, vad för olika innebörder har du gett olika siffror eller storlekarna?

Här någonstans är det viktigt att förstå att det är DU som bestämt att en viss siffra betyder en viss sak, och du har en 100% fri vilja att ta bort den siffrans innebörd. Du måste bara våga släppa dig ut i att inte ha den siffrans innebörd som tröst. För vilka sår är det du försöker heala? Många gånger söker man bekräftelse från detta, och säger att OM du gör såhär, väger sådär, ser ut si, kan göra så - så är du nöjd. Men om du INTE gör detta. Var är det du upplever då? Där har vi det du behöver jobba med, egentligen. När du hittat detta har du kommit långt, och då kan du bestämma hur stor innebörd detta faktiskt har i ditt liv nu.

En ätstörning använder du som skydd, men vad är det du skyddar dig ifrån? Och mat är inte rätt svar. Börja lev utan villkor, tvinga dig, för det finns inga genvägar. När du tvingat dig, facit dina rädslor och skapat glädje utifrån vad du har inom dig, då är du nästan fri.

Gillar

Kommentarer