HUR NÅGOT SOM ATT SPRINGA LÄR DIN HJÄRNA ATT NÅ DINA DRÖMMAR

Igår satt jag nytt rekord på milen. 48 minuter, vilket jag är sjukt nöjd med. Alla personliga rekord ska man vara nöjd med. För att springa på 48 minuter snittade jag på 12.5 km i h, vilket därmed ger mig vetskapen om att jag förmodligen klarar att springa milen på med snitt på 12.6 km - jag var inte helt död efter.

Vad vill jag säga med detta?
Springa är något del flesta tycker är svårt, men vi mår bra av det och vi får en kick. Det handlar om att lära hjärnan att kämpa för att få en kick. Vi KAN utlösa signalsubstanser genom alkohol, droger, och inte minst telefonen. Alla dessa faktorer är en genväg till kicken. För hur vanligt är det inte att man sitter och kämpar med plugg eller jobb, men drar fram telefonen - för att det känns bra. Okej det var ingen fråga, så gör väldigt många. Man behöver inte hålla disciplin, motivation eller kämpa för att hålla fokuset framför skärmen, det kommer av sig självt.

Hjärnan är mån om att utsöndra alla dessa substanser vi mår bra av, och VARFÖR skulle den påminna dig om att springa en mil, eller söka 100 jobb, om du bara kan ta fram instagram?

Dopamin är grunden till belöningssystemet, och vi ska få en belöning när vi gör något bra. Nu får vi den när vi tar upp telefonen.

Ja, det är därför jag tycker att springa är genialiskt. Man lär hjärnan att kämpa för att få belöning, och orkar man kämpa, kan man applicera detta på vad som helst. Låt jobbet bli ditt lopp.

Att ha ett belöningssystem är fantastiskt. Man kan lära en hund att sitta om den får godis efter. Positiv betingning. Varför hade den velat lära sig sitta om hunden alltid fick godis?

Öva på att lära din hjärna att kämpa, för lär du den det; så kommer du kunna ställa dig i vilken av dina drömmar som helst och veta att du minsann orkar kämpa. Du har viljestyrka.

För vill du bli belönad, eller vill du lyckas och bli belönad?

Gillar

Kommentarer