Hur vi gör avvägningar och väljer vad vi lyckas med

Nu har jag kommit in i en period av att väldigt mycket händer, och tänkte i detta skriva ett inlägg om prioritering för att dela hjälpa mig själv, men även kanske den av er som känner igen er.

SÅ VAD HAR VI PÅ AGENDAN?

- För att inleda, denna blogg börjar gå bättre. Just nu går statistiken upp varje dag, och då är det lätt att tänka att det bara är till att fortsätta på samma spår. Frågan jag ställer mig själv är "vad gör jag?" "Vad är det jag ska fortsätta med?" "Vad är det för skillnad?". (Sidofrågor ni gärna får inflika på.

- Jag har från och med i torsdags kväll en vecka hemtenta inom min medier & kommunikations-kurs.

- Det kommer upp mer och mer jobb som jag gärna vill göra.

- I början av April (Vilket JU bara är två veckor kvar) ska min ansökan till Berghs vara inne. OCH detta liksom SKA jag komma in på.)

- Om en vecka och en dag drar jag och Gustav till Spanien, vilket innefattar att vi måste hålla oss friska och checka av PCR-testet. Sedan behöver vi packa, hämta en resväska, nycklar och dylikt till lägenheten. Fylla i någon hälsoblankett.

- Efter PCR-testet ska jag plåta och sedan förmodligen ha något jobbmöte.

Okej, så allt av detta SKA hända, och i sånna här situationer behöver man ibland fråga sig själv vad som är viktigt. Provet nu; jo jag vill gärna få A men är det värt den tiden det tar? Tiden som jag annars kan lägga på min Berghs-ansökan.
Här måste man börja välja: vill jag ha A på provet förutsatt att jag inte kommer in på Berghs? Svar: nej. Därför tänkte jag försöka skriva klart tentan om kanske, imorgon? För att hinna jobba med ansökan resterande del av veckan.

Sånna här avväganden är viktiga för att vi ska lyckas med det vi VERKLIGEN vill. Prioritera och gör det du tycker är viktigast först. Är det någon som känner igen sig? Kom ihåg att du äger din tid och låt inte många möjligheter sno din tid, utan använd din tid för att uppfylla just vad som är viktigt för dig.

Gillar

Kommentarer