I skafferiet

Jag tänkte visa upp lite vad jag gillar att fylla mina tallrikar med, och detta skulle absolut kunna vara en dags råvaror. Jag har gått från att tidigare varit väldigt experimentell och ätit udda saker, till att äta väldigt normalt och cleant. Med det sagt, äter jag ju inte nyttigare, utan skillnaden är varje tugga är inte längre en smakexplotion, om man jämför med dåtidens morots/koriannder/kanel/nöt/gurkmeje-gröt eller lakritschokladpudding. Nu är det snarare havregurt med bär och flingor, eller havregrynsgröt som gäller. Vad som består är Aloe veran. 

Förut var mycket nötbaserat, men nöten har fått sig en konkurrent av havregrynet vilket har växt sig starkt under mina modellresor då det är ganska så mycket billigare än nötter. Jag har kommit till insikt med hur mycket havregryn som förtärs. Äter jag inte havregrynsgröt till frukost, äter jag ofta havregurt med musli eller havremjölk med havregryn och kryddor och bär och frukt. Kanske berikas frukosten av ris/bovete/majskakor med avokado, eller lite hembakt bröd och vad grundar sig det generellt på, om inte: havre. 

Till lunch och middag syns ofta sötpotatis, kikärtor, svart ris, kanske vanlig potatis, bönor eller liknande ting såsom hommus eller bönpasta. Utöver dessa omtalade kolhydrater (nästan lite kul att bara skriva ordet då det är så omtalat) brukar det infinna sig ting i liknelse med avokad och övriga grönsaker på tallriken min. 

Under våra familjemiddagar äter vi en hel del fisk. Min favorit är lax eller tonfiskfilé. Torsk tycker jag generellt är ganska äckligt. Det ska  vara väldigt smörigt om torsken ska slinka ner, då den i sig är väldigt torr. 

I kryddväg används en hel del kanel, kardemumma, koriander, basilika, vitlök, gurkmeja, chili, ungefära, tamare, peppar, kakao, salt och spiskummin. I'm in love with the cocao.

I dryckesväg är det te, kaffe och vatten jag brukar dricka. Sedan brukar jag alltid leverera roliga lattes med superpulver. Ett hett tips är chlorella för er veggie-babes. 

​This is what you can find during my days in my meals. I do wanna point out that this is just a small bite, but still representative. Oats is a new favorite - oats for the winn. 

Gillar

Kommentarer