J o r d n ö t s s m ö r s r e c e n s i o n

Ett väldans snack var det om jordnötssmör, menar ni. Men vadå, somliga diskuterar wiskysorter, andra är en utnämnd näsa och mitt smakliga intresse har fallit vid kaffebönor och jordnötssmör. Kaffebönornas värld har öppnat upp ett helt nytt kunskapsförråd, för att inte tala om skummning och upphällning av mjölken. Hua. 

Jag måste nästan säga att det är synd att green choice har varit så överlägset bra, att det inte haft några kunkurrenter, fören ICA levererade sin egna sort. Jordnötssmöret från ICA är något nytt, då den är rinnig. Den är helt utan tillsatt socker och salt vilket många menar på är fördelaktigt. Däremot har den 5% jordnötssmörsolja. Green choice är fantastisk till smaken. Totalt. Den 0.7 %haltiga sältan rundar upp smaken på ett sätt som jag inte riktigt kan känna  i ICAs variant. Det utesluter dock inte att man därmed själv strör över en knivsudd salt. Om man vill ha en macka, är green choice dessutom någorlunda lättare att bre på, medan den snarare lägger sig som en klump på gröten i jämförelse med ICAs egna variant, i uttryck av en härlig sås.

Så, green choice är trots allt överlägsen, men ICA gjorde ett bra försök som definitivt kommer tillämpas som substitut för sås. Dessutom indikerar det på att Sverige tar ett steg i NYC-anda, var jämförelsen skulle utebli av motsatt anledning: att det finns FÖR många jordnötssmössorter. 

Gillar

Kommentarer

Yogavardag
Yogavardag,
Gillar bägge men håller med om att green choice är aningen bättre👌
nouw.com/yogavardag