J u l k ä n s l o r

Idag är det söndag den trettonde december, en månad sedan terrordåden i Paris, det är lucia och den tredje advent. Ni hör ju, en minst sagt, speciell dag. I morse lät jag alarmet ringa tidigt: noll sex fyrtiotre, för att vara exakt. efter gårdagens myskväll. Tidigt, för att min Ellen, sov hos mig och skulle börja jobba klockan åtta. (Intresserad av myskvällen - kolla in hennes blogg.) Nu är hon borta, och jag sitter ensam med de levande ljusen i köket. Om två timmar ska jag yoga och sedan bära mot stan. Det blir nog en bra dag.

Gårdagen spenderades i Sala. Efter att vi blivit blåfrusna i julmarknaden trippade vi in till julbordet, och glöggen, Jag älskar glögg. Vad jag la märke till efter julbordet, var den törst julbordet orsaka. Vid eftertanke är julmat väldigt salt, vilket ger en påminnelse om hur vi ätit tillbaka i tiden. Vi använde ju väldigt mycket salt för att konservera våra varor. Mätta och belåtna gick vi sedan ut i vinterkylan för att sätta på oss hjälmar och åka ned i Sala silvergruva. Hurndrafemtiofem meter ner. Kan ni gissa vad vi gjorde där? Jo, vi lyssnade på luciatåg. Så häftigt. Ha en underbar lucia.

Yesterday, we went to Sala, to go to our swedish traditional christmas table, market and listen to magical lucia. I just love christmastimes. Next up: some yoga. 

Gillar