Jag tror folkhälsan skulle bli sämre om alla skippade gymmen

Okej som jag sa skulle jag till gymmet igår, och jag vet att det finns väldigt dela uppfattning kring att träna nu när covid exploderar, men just av den anledningen vill jag prata mer om det här. Jag tror att OM ingen skulle besöka ett gym under hela covid, så skulle folkhälsan vara bra mycket sämre, och jag tror även vi skulle tackla sjukdomen sämre när den väl slår till. Jag tror allvarligt det skulle kunna föda nya problem, liksom andra sjukdomar, mer tryck på sjukvården och ännu fler dödsfall.

Sedan har vi frågan om hemmaträning. Okej, för vissa kanske det funkar, men, jag tror inte den stora hela massan får ut samma träningspass hemma som på gymmet. I alla fall inte jag. Dessutom behöver jag byta miljö och vill inte göra allt hemma, vilket kanske inte påverkar den fysiska, men psykiska hälsan, vilket åter igen belastar vården, och inte minst en själv.

Okej, jag är VERKLIGEN för att vi ska kämpa extra nu under pandemin, men jag tror inte att gymmet är det första vi ska plocka bort. Dessutom är det desto fler som går till ICA med snuva och lätt förkylning än gymmet som är onödigt att besöka om man inte är 10/10.

Jag behöver i alla fall gymmet. Jag testade som sagt under våren att köra på hemmaträning istället, och har aldrig fått så mycket ångest i hela mitt liv typ, förutom 2018, och det var inte kroppsrelaterad ångest, utan jag mår dåligt i kroppen och huvudet av att vara på samma plats och inte kunna hårdträna.

Liksom jag vet att allt inte handlar om hur JAG påverkas av pandemin, liksom vissa dör. Jag är själv lite rädd för detta kopplat till nära anhöriga som inte är 25, som jag. Men som sagt tror jag att folkhälsan i snitt skulle bli bättre om vi gjorde allt för att stärka kroppen och fann lösningar för detta. Kan gymmen vara öppna längre kanske? Sätt in fler pass? Kan man boka tid för NÄR man ska träna även på gymmet för att det inte ska vara för många där?

Vi ska kämpa oss igenom detta, och STANNA HEMMA om du är det minsta dålig, använd handsprit, rör inte i ansiktet, köp en potentiell ansiktsmask, rör dig så mycket ikke-kollektivt som möjligt, och gör bara det bästa du kan!

  • LIVET

Gillar

Kommentarer