KÄNLSA - TANKE - HANDLING: hur du ändrar hela din tillvaro

Som jag sa, här kommer bilder för Petticoat. Och kopplat till mitt förra inlägg om mat och träning vill jag ändå lyfta tacksamheten till min kropp kropp. I såhär bra form har jag kanske aldrig varit, vilket inte bara handlar om utseendemässiga faktorer, utan det är hela jag. Min ork, min hjärna, allt.

Vad jag tycker är intressant är att detta kommit när jag slutat kämpa som en dåre. Det är verkligen så att vi börjar blomma när vi sluta hindra oss själva. Jag tror vi i grund och botten behöver fundera över VARFÖR vi ex äter på ett visst sätt, eller beter oss på ett visst sätt. Många gånger handlar det just on att kontrollera tillvaron vilket är ett sätt att begränsa sig, och inflödet. Vi måste lita på vad som händer och inte tro att vi ska bli SVINFULA om vi äter en macka. Har vi bestämt att mackan gör oss svinfula kommer det bli som en programmering, ni vet en formel. "När jag äter bröd blir jag ful", vilket inte minst genererar en känsla av att du är ful. Alltså en känsla i ditt huvud.
Hur du känner påverkar i sinn tur dig.

Känsla - Tanke - Handling

oavsett vilken av dessa tre komponenter du väljer, kommer den att påverka de andra två.

Om vi skapar känslan av att vara fula OM vi äter bröd kan detta ge dessa potentiella följder:
Handling:
Du äter inte bröd, begränsar dig, undviker tillställningar där detta serveras, alternativt försöker göra dig av med det, såsom spy, laxera osv. Bara exempel.

Tanke: Du inser att du därmed känner dig motsatsen till SVINFUL om du inte äter bröd, dvs svinfin, och har därmed skapat en påhittad formel som blir sanning i ditt huvud = dvs: Jag är snygg OM jag avstår från bröd.
Du kan även skapa tanker i form av att du är dålig om du inte lyckas hålla dig borta med tanke på hur "ful" du bilr.


Förstår ni? De nya tankarna och handlingarna som uppkommer utifrån detta leder till nya känslor, och skapar en grund som är påhittad i ditt huvud att fortsätta triangeln Känsla - Tanke - Handling på. Det är när du släpper kontrollen du kommer att blomma. Detta är vad jag har gjort och det är det bästa någonsin.

Sluta kontrollera dig själv, och börja ändra komponenten du har lättast att ändra, så kommer dne av sig självt påverka de andra.

Gillar

Kommentarer

evelinaglad
evelinaglad,

Fina du. Tack ❤️

nouw.com/evelinaglad
greta
greta,