Klädviben 2021

Bilder från Pinterest

Idag är jag så inspirerad. Jag har gjort en plan för mina pengar, ringt till handelsbanken då jag haft aktier i något system där och håller på sälja av dem för att ha det mer enhetligt. Kommer lägga en andel på Avanza, dvs det jag har i fonder osv, sedan skapa Klarna ett konto med bestämd avkastning på 0.8 % som är för tryggt sparande. (osäker på siffrorna så använd detta mer som inspo och kolla själva) och sedan ha lite på Handelsbanken.

Samtidigt har klädguden i mig vaknat, ajaj ur sparperspektiv haha. Hur som 2021, vill jag ha KUL kläder. Kläder med en vibe. En missmatch hängande på en röd tråd, om ni förstår. Främst vill jag blanda stilar. Känner att året är typ Preppy x Coolt haha.

Gillar

Kommentarer

Andreas
,

Skulle inte rekommendera Klarnas lösning på 0,8%. Dels är det ingen bra ränta när inflationen kommer äta upp värdet. Om du vill spara långsiktigt istället utan att vara aktiv är en kapitalförsäkring med trad förvaltning hos Skandia eller någon annan bank. Visserligen återköpsavgift men du får i princip garanterat 4-6% i ränta per år.

greta
greta,

Vad kul att du kommenterar kring detta. Förstår själv att inflationen kommer överstiga värdet, och jämför detta med att ha kvar pengarna på handelsbanken där avkastningen istället är 0. Så det handlar om parkerade pengar som egentligen INTE FÅR minska då jag förmodligen kommer använde mellan 0-2 års sikt. Kan du rekommendera skandia på pengar som man inte kan gambla med? Anda alternativet är egentligen avanza, men eftersom vi plussat trots covid är frågan hur börsen kommer se ut de närmsta 2 åren. Detsamma borde vara hos skandia? Ska i alla fall kolla upp ditt förslag.

nouw.com/greta
Andreas
,

Ah ok du pratar om så kort tidshorisont. Då förstår jag, då är såklart 0,8% bättre. Avanza erbjuder ju en uppsjö av olika sparformer. Man behöver ju inte alltid vara exponerad mot börsen. Man kan ju t.ex. spara i ränte/obligationsfonder i ISK som ger 2-3% per år med liknande risk som sparkonton. Men i ärlighetens namn så kommer en procent hit eller dit göra jättemycket så i rest my case. Lycka tiill 😊

greta
greta,

Tusen tack för råden!

nouw.com/greta